Undvik en massa krångel genom att utrusta din bil med alla de mest användbara prylarna och knepen

av Hilda Maria Morgan

26 December 2022

Undvik en massa krångel genom att utrusta din bil med alla de mest användbara prylarna och knepen
Advertisement

För många av oss är bilen en verkligt oumbärlig tillgång: från den dagliga pendlingen till skolan och jobbet till alla enstaka sysslor, och sedan utflykterna och resorna, ibland är det verkligen omöjligt att tänka sig att kunna göra allt vi vill utan ett fordon av personlig transport såsom bilen.

Alltså händer det att man tillbringar mycket tid där, och därför kan det uppkomma tillfällen då man plötsligt får ta itu med en del besvär och i de fallen är det bra att redan vara förberedd. Därmed är det användbart att ha några knep i rockärmen att kunna ta till vid rätt tillfälle. Läs vidare för att upptäcka några knep att lägga på minnet för att utrusta bilen på bästa sätt.

Advertisement
Wikimedia Commons

Wikimedia Commons

Om du brukar parkera din bil på gatan, var uppmärksam på tiden på året, eller snarare var solen går upp och ner, och se till att du placerar den så att vindrutan nås av solljus först, så slipper du kondens och många andra problem som ofta inträffar på vintern.

Advertisement
SnookiWookieCookie/Reddit

SnookiWookieCookie/Reddit

Bilar har numera alltid fjärrkontroll, men i de nycklar vi får vid köpet ingår även traditionella nycklar. Det är alltid bra att hålla dem åtskilda från nyckelknippan som används dagligen, så de kan fungera som reserv i händelse av förlust.

mistoreitalia.com

mistoreitalia.com

Det finns numera många kompakta dammsugare, som kan användas för hand, designade speciellt för bilar. I avsaknad av sådana är det fortfarande väldigt bekvämt att ha en liten dammsugare, som de som ibland används till soffor och fåtöljer eller på bord i hemmet.

Reddit

Reddit

Glöm inte hur användbar en gammal strumpa kan vara: på vintern kan den skydda dina vindrutetorkare från att frysa så att de inte fastnar på vindrutans glas.

Buddy_Whats_His_Name/Reddit

Buddy_Whats_His_Name/Reddit

... Och de är också användbara alternativ till massor av tygrester och mjuka trasor för att rengöra bilens strålkastare med när det är dags att tvätta bilen.

Advertisement
bruce656/Reddit

bruce656/Reddit

Hur irriterande är det inte att bländas av solstrålarna när du kör? Solskyddet täcker inte alltid täcka den punkt vi skulle vilja, men det finns modeller som kan förlängas. Och dessutom kan man alltid tänka sig att ha ett par dokumentklämmor i bilen för att skapa en förlängning på plats, med något relativt styvt papper.

CYBERSson/Reddit

CYBERSson/Reddit

Det bekvämaste stället att förvara parkeringsböter eller andra vägtullar att betala är CD-facket i stereon, eller hur?

Vilka bilknep skulle du aldrig klara dig utan?

Advertisement