12 idéer för att fantasifullt infoga tegelstenar i designen i ett hus eller trädgård

av Hilda Maria Morgan

17 April 2023

12 idéer för att fantasifullt infoga tegelstenar i designen i ett hus eller trädgård
Advertisement

Idén om ett tegelhus framkallar omedelbart bilden av en traditionell byggnad, med klassiska former. Vilket kanske inte känns så dynamiskt. Och detsamma gäller artefakterna som pryder trädgården, oavsett om det är låga väggar eller andra typer av väggar med mera. Visst är en tegelkonstruktioner förknippade med något bestående, stabilt men också tungt, massivt.

Och ändå är det inte sagt att hållbarheten och styrkan hos det som är byggt med tegel nödvändigtvis inte kan ha dynamisk form eller lätthet. Vi ska inte heller glömma skönheten i moderna linjer. Kolla in idéerna nedan för att ta reda på hur till och med tegelhus och tegelbyggnader kan vara graciösa och moderna.

Advertisement

Ett tegelhus behöver inte vara synonymt med traditionella, gammaldags eller tunga former. Detta material passar faktiskt också perfekt med ultramoderna och fascinerande utsmyckningar.

Advertisement

Även i trädgården kan en röd (eller annan färgad) tegelvägg få en modern eller trevligare form om den bara följer mindre vanliga linjer.

Sedan finns det många former som tegel kan ta, till och med bearbetade på ett konstnärligt sätt – på så vis skulle vilken vägg som helst genast kunna bli originell.

Om tegel traditionellt får en att tänka på massiva och ogenomträngliga konstruktioner, kan sättet de läggs på helt underminera denna fördom, genom att skapa väggar som släpper igenom ljus, som skärmar av utan att stänga på ett tryckande sätt.

En annan yta som ofta är gjord eller täckt med tegelstenar: golv, i och utanför huset.

Advertisement

Även om du väljer tegelstenar med klassisk form, det vill säga den traditionella kompakta parallellepipeden, kan du variera färgerna (beroende på vilket material de är gjorda av), och leka med din fantasi vad gäller läggning. Det finns också många idéer för fantastiska utomhusgolv gjorda med återvunnet tegel!

Trappor: hittar du tegelstenen i rätt färg så matchar de också utan problem stenen som täcker husets väggar, eller murarna i trädgården.

Advertisement

Det finns många arkitekter som utmanar förutfattade meningar och använder tegelstenar för graciösa och innovativa projekt.

Vridna pelare: ett originellt sätt att använda tegelstenar på som får dig att glömma intrycket av tyngd och orörlighet utan att kompromissa med strukturernas robusthet.

Advertisement

Det är en god idé att göra bärande pelare men också stolparna i ett staket till exempel.

Drömmer du om en båge i trädgården? Eller skulle du vilja rama in en rund grind? Tegelstenar kan hjälpa också här.

Advertisement

Du kan också ta till fantasi när det gäller att bygga en eldstad i tegel inomhus eller utomhus!

Skulle du vilja anamma några av dessa idéer hemma?

Advertisement