10 sätt att rengöra med diskmaskinstabletter

av Hilda Maria Morgan

21 April 2023

10 sätt att rengöra med diskmaskinstabletter
Advertisement

Vi är vana vid att använda en produkt för varje del av huset och för varje föremål vi behöver rengöra. Det finns dock vissa produkter som kan lämpa sig för alternativa användningsområden och för att rengöra eller polera något annat, utöver vad de uppfunnits för.

Diskmaskinstabletter är en av dem. Att använda dem för andra hushållssysslor än att som vanligt ladda diskmaskinen är ofta en utmärkt idé och garanterar sensationella resultat i olika situationer.

Nedan listar vi några som är värda att känna till.

via Creativo/Facebook

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Om du har särskilt slitna bestick, med fläckar, repor eller beläggningar som är svåra att få bort och du vill få dem att glänsa igen, prova att använda en diskmaskinstablett. Lös upp en i en behållare där du innan har hällt i kokande vatten. Sänk ned besticken i fråga och låt dem dra en stund. Ta upp dem, skölj dem och torka dem noggrant. De kommer, otroligt nog, att bli som nya.

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

För att ta bort ihållande fläckar från ett plagg, särskilt om det är ljust, lägg ner det i en balja full med vatten efter att ha löst upp en diskmaskinstablett i det. Låt plagget ligga i under några minuter och tvätta det sedan med tvätt i tvättmaskin. Fläckarna kommer att försvinna helt, utan att lämna någon form av märke.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

För att få ugnsglaset att glänsa, häll varmt vatten i en skål och fukta en diskmaskinstablett på ena sidan. Med den fuktade sidan, gnugga de områden som ska rengöras för att ta bort smutsen. Ta sedan en trasa och fukta den också. För den över ytan där du gnuggade tabletten och ta bort alla rester. Glaset kommer att skina igen efter några få tag.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Även när diskbänkens avlopp är igensatt kan verkan av diskmaskinstabletter komma till undsättning. Placera en i avloppsfiltret och häll hett vatten över. När tabletten har lösts upp helt, slå på det varma vattnet igen så kommer du få uppleva tablettens lösgörande kraft.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

För att få bort envis smuts från en kastrull som du inte kan få bort med kallt vatten, fyll den med vatten, sätt den på spisen och låt det koka upp. När det börjar koka, lös upp en diskmaskinstablett i den och låt den verka i några minuter. När vattnet har tömts kommer du att märka den nyfunna briljansen i kastrullen.

För att lära dig mer om dessa och de andra städknep som vi föreslår kan du titta på videon nedan.

Advertisement
Advertisement