Ett durkslag som diffuser? Det intressanta webbtricket för att torka håret

av Hilda Maria Morgan

13 April 2023

Ett durkslag som diffuser? Det intressanta webbtricket för att torka håret
Advertisement

Det finns många knep och trender som avlöser varandra på webben när det gäller hårvård, och vissa verkar vara synnerligen intressanta. Ibland uppstår de från oavsiktliga upptäckter av någon som sedan bestämmer sig för att dela med sig av dem online, vilket hänt i fallet med det mycket populära tricket på sociala nätverk enligt vilket ett durkslag kan visa sig vara ett utmärkt substitut för en diffuser.

Detta är vad som hände för en kreatör, Liz Fox Roseberry, som sedan delade med sig på sina sociala medier om de otroliga resultaten som erhållits med just detta köksredskap istället för tillbehöret som de flesta hårtorkar är utrustade med. Fungerar det verkligen? Är det tillrådligt? Läs vidare för att få veta mer.

via Hannah Teslin/Instagram

Advertisement
Liz Fox Roseberry, Hannah Teslin/Instagram

Liz Fox Roseberry, Hannah Teslin/Instagram

Liz Fox Roseberry har faktiskt återupplivat en trend som dykt upp några år tidigare på skönhetsbloggar: att använda ett durkslag med finmaskigt nät för att sprida värmen från en hårtork över hela håret och på så sätt efterlikna det man brukar göra med en diffuser designad speciellt för hårvård. Vi vet faktiskt att detta är ett grundläggande element för alla med lockigt eller vågigt hår och som vill behålla volymen på håret utan att drabbas av den fruktade frissiga effekten.

Knepet testades genast av många, som delade med sig av resultaten online. Detta är också fallet med Hannah Teslin, som visade effekten på sitt hår, och jämförde det med håret i originalvideon. Du kan se klippet i fråga nedan.

Advertisement

Som du har sett verkar det som att tricket fungerar, men snabbt räknades vissa risker upp.

  • Om värmen är för hög riskerar du att bränna håret. De durkslag som används är faktiskt gjorda av metall och leder värme mycket snabbt och enkelt. Vilket inte sker med de speciella tillbehören för hårtorkar, som vanligtvis är gjorda av värmebeständig plast.
  • Dessutom, just för att dessa durkslag är utformade för att ta emot värmen från kokande vatten men inte den som produceras av en hårtork, är spridningen av värmen i sig mycket mer aggressiv, till och med värre än användningen av en plattång, särskilt för de som har tunt och ömtåligt hår.

Kort sagt, det kan vara effektivt som ett akut botemedel om du skulle stå utan diffuser, men det verkar inte vara riktigt tillrådligt som vanligt bruk. Skulle du prova?

Advertisement