5 användbara tips för att bättre ta hand om ben och fötter

Hilda Maria Morgan

21 Augusti 2022

5 användbara tips för att bättre ta hand om ben och fötter
Advertisement

Oavsett om du vill visa upp dina ben under sommaren eller också täckta med strumpbyxor och liknande när det är kallare, men också när det inte spelar någon roll att visa dem utan vi bara vill att de ska vara i perfekt form för oss själva: ben och fötter förtjänar särskild vård, precis som alla andra delar av kroppen.

När det gäller tvätt och hårborttagning är det framför allt bra att vara uppmärksam på en rad tips och råd som hjälper oss att uppnå bästa resultat. Här är några av dem.

Advertisement

Förbered dig för hårborttagningen

Förbered dig för hårborttagningen

Pexels

När vi bestämmer dagen för att ta hand om hårborttagning av benen, med vilken metod som helst, måste vi först förbereda huden med två grundläggande steg.

  1. Först måste du exfoliera huden, och du kan göra det med speciella skrubb-produkter för kroppen när du duschar två eller tre dagar innan hårborttagning. Eller så kan man lägga till lite grovkornigt socker, eventuellt också lite bordssalt, eller mycket torr kaffesump: tvåla in dig med den vanliga duschgelén och gnugga sedan huden med dessa exfolierande medel, insisterar alltid lite extra på knäna och hälarna. Annars kan du använda speciella borstar, med hårdare borst, för att få bort död hud. Detta är en praxis som faktiskt bör följas ungefär en gång i veckan, för att ta bort död hud. Till hårborttagningen gör det huden mjukare och förhindrar uppkomsten av inåtväxande hår eller hår under huden.
  2. Efter duschen, kom ihåg att återfukta din hud väl, även med mer omsorg än vanligt. Ju mer återfuktad det kommer att vara, desto mer elastisk och mjuk kommer den att bli, för att bättre hantera stressen med hårborttagning och, dessutom, undvika hår under huden eller inåtväxande hår.

Efter hårborttagningen

Efter hårborttagningen

Pexels

Glöm aldrig att använda lugnande och mjukgörande krämer eller oljor efter hårborttagningen. Du kommer på så vis undvika rodnad och obehag och hjälpa huden att övervinna chocken av hårborttagning mycket tidigare.

Advertisement

Förhårdnader och pimpsten

Förhårdnader och pimpsten

Pexels, commons.wikimedia.org

Till fötterna är ett hjälpmedel att alltid ha redo i badrummet pimpstenen vilken bör användas minst en gång i veckan på de områden där liktornar och förhårdnader lättare bildas.

Det bästa sättet att vårda dina fötter med pimpsten är genom att blötlägga både fötter och sten i varmt vatten i 5-10 minuter, torka sedan bara fötterna men inte stenen och använda den på de svåra ställen.

Men om det verkligen har bildats liktornar, undvik att ta bort dem själv om du inte har erfarenhet. Då är det bäst att ta hjälp av någon expert för att undvika att förvärra situationen: en bra pedikyr, särskilt om den är botande, är ett bra sätt att ta hand om dig själv då och då.

Med en sådan här framsynthet kan det verkligen göra skillnad!

Advertisement