7 skönhetsknep från Hollywoodstjärnor du borde prova

Hilda Maria Morgan

26 Augusti 2022

7 skönhetsknep från Hollywoodstjärnor du borde prova
Advertisement

Kändisar från showbizvärlden beundras överallt för sitt utseende, som ofta verkar trotsa tidens gång, eller åtminstone skämma bort utseendet med mycket mer elegans än vi vanliga dödliga. Och om å ena sidan genetik gör sitt och en livsstil som väldigt få kan uppnå, så finns det å andra sidan ofta en hel rad knep och skönhetshemligheter som istället absolut är inom allas räckhåll, eller så säger åtminstone Hollywoodstjärnorna.

Faktum är att från de mest beundrade kvinnorna i världen kommer en rad mer eller mindre kända förslag, och man blir nyfiken att prova. Här är några av dem.

Advertisement

Produkter i kylen och i... Frysen!

Produkter i kylen och i... Frysen!

abutterflyonthewall/Reddit

Inte för att många inte redan visste det, men det är alltid värt att komma ihåg att många produkter, speciellt ansiktskrämer och ännu mer de för ögonen som har känsliga formuleringar och som är känsliga för stora temperaturförändringar (särskilt vid extrem värme), har mycket stor nytta av att stå kallt för att de ska hålla bättre. Och i själva verket finns det många minikylskåp som är designade speciellt för hudvårdsprodukter.

Men vissa går ännu längre. Faktum är att Chrissy Teigen säger att hon till och med förvarar ögonkrämen i frysen. "Att känna att den frusen mot huden gör skillnad. Man väcks direkt, och ibland måste jag gå upp väldigt tidigt."

Doppa ansiktet i is

Doppa ansiktet i is

@suppleskinco/TikTok

Det är en övning som kallas Ice Dunk, och Kate Hudson pratar också om det. Det går ut på att fylla en stor balja med vatten och isbitar och blötlägga ansiktet. Att göra det några gånger i veckan resulterar i en mer skinande hy.

Det finns även de som kombinerar smink med... konst! Det vill säga med make-up: det är en japansk skönhetshack känd som "Jasmu" som prisas Bella Hadid. Foundation appliceras, sedan en slöja av genomskinligt puder och sedan sänks ansiktet ner i isvattnet. Slutligen baddar hon försiktigt ansiktet för att torka, och foundationen kommer att se perfekt ut i timmar.

Advertisement

Tygmasker

Tygmasker

pexels.com

De kommer från öster men är grunden i hudvården för alla som bryr sig om sitt utseende. Det finns de som får göra nästan en om dagen, men det räcker också att göra det en eller två gånger i veckan, för att återfukta eller lysa upp eller bekämpa ålderstecken... Det finns något för alla behov, och för alla plånböcker.

Naturliga oljor

Naturliga oljor

Pexels

Eteriska oljor finns faktiskt i en myriad av produkter vi köper, och har varit en del av traditionella skönhetsrecept sedan urminnes tider. Många kändisar har sina favoriter: det verkar som om Priyanka Chopra gillar nyponolja för sin läppskrubb, Kristen Bell gillar olivolja för sin hud och Cate Blanchett gillar bergamottolja för sin kroppsskrubb.

De måste alltid läggas till andra produkter, ofta bäraroljor, krämer eller scrubs, och aldrig användas själva på huden. Ta reda på vilka som är bäst lämpade för ditt fall!

Gör-det-själv skrubb

Gör-det-själv skrubb

RosieEmily/Reddit

Exfoliering är en del av en skönhetsritual som inte känner någon ålder. Döda hudceller måste periodvis försvinna för friskare, mjukare och mer strålande hud. Så här finns massor av recept att förbereda hemma, där det exfolierande inslaget kan vara salt, socker eller kaffesump, blandat med juicer, oljor med mera!

Advertisement

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger

j_dawgggggggggg/Reddit

Det finns motstridiga åsikter om äppelcidervinäger i hudvård. Det är en av Scarlett Johanssons favorithemligheter, men man ska alltid ta hänsyn till behoven hos varje hudtyp.

De åsikter som läses på nätet är förstås ofta mycket gynnsamma: det fungerar mot utslag och för att återställa hudens pH. Det går att blanda till exempel med en renande mask av lera!

Oil pulling

Oil pulling

lisnewbs/Reddit

Det är en praxis som kommer från öst, och består i att göra mycket långa orala sköljningar med oljor av vegetabiliskt ursprung som sesam- eller kokosolja, men även olivolja. Du stoppar en hel sked i munnen, håller kvar den genom att få den att röra sig i hela munhålan och mellan tänderna, utan att någonsin svälja, i minst 5 minuter, till och med upp till 10, och sedan spottar du ut den i handfatet. Varje dag. Fördelarna är bevisade!

Vilka av dessa knep har du redan provat?

Advertisement