Att parfymera hemmet med hjälp av ett strykjärn är möjligt med detta enkla trick

av Hilda Maria Morgan

15 April 2023

Att parfymera hemmet med hjälp av ett strykjärn är möjligt med detta enkla trick
Advertisement

Att bo i ett hem som alltid är rent och parfymerat är en gemensam önskan för oss alla, men tyvärr händer det ofta att dålig lukt blir kvar trots alla våra ansträngningar att få bort dem och ersätta dem med en behaglig doft. När vi till exempel tillagar vissa livsmedel med en mycket stark och igenomträngande lukt kan det vara mycket svårt att bli av med den sedan, eftersom det lätt händer att den impregnerar gardiner, soffor och alla textilier i huset.

Hur tar man då bort dessa obehagliga lukter på ett snabbt och enkelt sätt, kanske till och med medan man gör en annan hushållssyssla? Lösningen är väldigt enkel och nära till hands och för att omsätta den i praktiken behöver du bara ett enkelt redskap som ofta används i våra hem! Låt oss tillsammans ta reda på hur man gör.

Advertisement
Creativo

Creativo

Strykjärnet är inte bara användbart för att få skrynkelfria kläder, utan kan också användas för att parfymera inte bara tvätten, utan hela huset. För att göra detta räcker det med några enkla ingredienser som tilläggs till destillerat vatten. Ta lite bikarbonat och en eterisk olja med din favoritdoft så kommer du att få perfekt hemparfym att använda varje dag när du stryker tvätten. Blanda några droppar eterisk olja med en halv sked bikarbonat och lös upp det i 250 ml destillerat vatten som du använder direkt i strykjärnet. Du kommer att känna doften, inte bara på kläderna, utan i hela huset!

Andra rengöringsredskap kan också användas för att parfymera huset under dess användning:

  • dammsugare med filter kan till exempel sprida en behaglig doft medan vi städar vårt hem: det räcker med att föra in bomullsdisketter impregnerade med eterisk olja i dammsugarfiltret för att parfymera hela miljön direkt.
  • toalettpapper kan användas för att parfymera badrummet genom att helt enkelt tillsätta några droppar eterisk olja till rullen i kartong i toalettpappret.
  • och i köket, varför inte lägga till några droppar eterisk olja till hushållspappersrullen?
  • Slutligen, för att parfymera garderober och lådor, förutom de klassiska doftpåsarna, kan du också använda bomullstussar indränkta i eterisk olja. Man kan också placera några bomullstussar i ett rum för att parfymera det behagligt.

Är du redo att prova?

Advertisement