Tetra Pack: 8 förslag på kreativ återvinning

av Hilda Maria Morgan

15 April 2023

Tetra Pack: 8 förslag på kreativ återvinning
Advertisement

Mjölk, fruktjuicer, grönsaksdrycker och äggvita: det här är bara några av de livsmedel vi använder varje dag och som går att köpa i Tetra Pack, ett perfekt material för förvaring av vätskor, lättviktigt och lätt hanterligt, praktiskt att packa och kapabelt att bibehålla kvaliteten på de produkter som den innehåller, samtidigt som de utökar bevarandet av produkterna.

Vid det här laget borde vi alla känna till att Tetra Pack-förpackningar måste sköljas med lite vatten och plattas till efter användning, innan de slängs i pappersåtervinningen (försäkra dig dock om att det är rätt destination genom att läsa riktlinjerna för din bostadskommun). Men tänk om vi istället för att kasta dem i papperskorgen försökte ge dem nytt liv?

Det finns många projekt som kan skapas med dessa enkla behållare, vi listar 8 riktigt kreativa förslag nedan.

Advertisement

1. Presentförpackningar

När de väl sköljts ur från eventuella vätskerester kan Tetra Pack-förpackningarna dekoreras efter önskemål och bli perfekta presentförpackningar. De kommer att bli så fina att de i sig blir en vacker present!

Advertisement

2. Behållare till kontoret

Om du aldrig vet hur du ska organisera dina pappersvaror, kan Tetra Pack vara mycket användbara hjälpmedel: skär dem på olika höjder för att placera föremål av olika storlekar i dem, dekorera dem och sätt ihop dem som du vill: de kommer att bli en perfekt behållare för ditt och dina barns skrivbord!

3. Portmonnä

I våra plånböcker verkar utrymmet aldrig räcka till; varför inte göra en fin portmonnä med Tetra Pack? Lätt att skapa, motståndskraftig och originell, den kommer att vara perfekt för alla dina mynt!

4. Väska

Om du är ambitiös och känner för att göra ett mer komplicerat projekt är den här väskan perfekt för dig. Tillverkad helt av vävda Tetra Pack-förpackningar, den är mycket tålig och du kan anpassa den som du vill. Perfekt för shopping eller till stranden!

5. Ljushållare

Om du älskar att skapa atmosfär med ljus letar du säkerligen ständigt efter vackra och originella ljushållare: gör dem själv med kreativ återvinning, Tetra Pack är perfekta för detta ändamål. Du kan också använda dem som en form för att göra DIY-ljus.

Advertisement

6. Blomkruka

Horisontellt eller vertikalt kan Tetra Pack också bli perfekta planteringskärl eller vaser för snittblommor. Använd dem som såbädd för din balkongträdgård: du kommer att se vilket resultat!

7. Fågelmatare

Om du älskar att bli väckt på morgonen av fågelsång, locka fåglarna till din balkong eller trädgård med en fågelmatare. Det är väldigt enkelt att göra en med en dekorerad Tetra Pack-förpackning.

Advertisement

8. Dockskåp

Slutligen föreslår vi en perfekt idé för dina barn: gör underbara minidockskåp till dem, de kommer att njuta av att både bygga och leka med dem. Om du ger fantasin fritt spelrum kan du bygga många andra leksaker med hjälp av enkla Tetra Pack-förpackningar. Vad sägs om till exempel leksaksbilar? Eller segelbåtar? Eller, varför inte, till och med ett slott eller en hel stad.

Har du börjat lägga förpackningarna åt sidan än?

Advertisement