Spara på användningen av tvättmaskinen med hjälp av en kopp

av Hilda Maria Morgan

14 April 2023

Spara på användningen av tvättmaskinen med hjälp av en kopp
Advertisement

Vi vet alla att för att tvätten ska bli framgångsrik behöver vi inte bara vara noga med de produkter vi använder för att tvätta kläderna utan också med tvättmaskinens skick. I själva verket är detta förutsättningen utan vilken all annan framsynthet vi har blir värdelös. Och en välskött tvättmaskin innebär också sänkta energikostnader, samt kostnaderna för de produkter vi använder för att tvätta.

Vi måste därför komma ihåg en rad regler som alltid är värdefulla, och sedan använda oss av några andra knep. Vi skulle till exempel kunna finna att det är riktigt fördelaktigt att ta hand om tvätten och tvättmaskinen med hjälp av en enkel kaffekopp.

Advertisement
Creativo

Creativo

För att underhålla tvättmaskinen, och därmed säkerställa en bra tvätt, kan vi använda oss av naturliga ingredienser. Särskilt natriumbikarbonat och vit vinäger rekommenderas ofta som medel att använda vid tomma tvättar, för att motverka eventuella kalkrester, smuts som kan ha fastnat i trummans urtag och följaktligen även deodorisera tvättmaskinen. Resultatet blir en riktigt väldoftande tvätt, utan att behöva öka doserna av tvätt- och sköljmedel, vilket tvärtom skulle ha motsatt effekt.

Citronsyra är ännu bättre än vit vinäger eller bikarbonat. Citronsyra är faktiskt mindre aggressiv än vit vinäger (därför är även gummidelarna säkrare) och lika effektiv jämfört med bikarbonat. I allmänhet är citronsyra mindre förorenande än de andra medlen som nämnts.

Hur hjälper koppen oss?

Med bekvämlighet och dess kapacitet. Vanligtvis innehåller faktiskt en espressokopp 50 ml vätska. Så du behöver bara fylla den med vit vinäger upp till två tredjedelar och sedan fylla på med vatten, så har du en produkt att hälla direkt i tvättmaskinsfacket, för att sedan starta ett tvättprogram på en hög temperatur.

Som nämnts ovan, för att använda de andra ingredienserna på liknande sätt, kan du byta ut vinägern med en generös sked bikarbonat, hälld i koppen och sedan upplöst i varmt vatten upp till kanten. Annars två matskedar citronsyra som löses upp i vatten för att fylla koppen. I båda fallen, vänta tills den skapade blandningen har svalnat lite innan du häller den i diskmedelsfacket.

Tvätten körs tom, och det är ett botemedel som inte bör tillgripas oftare än en gång i månaden.

Advertisement