Pyssel med klädnypor för barn: 12 roliga och våriga förslag

av Hilda Maria Morgan

13 April 2023

Pyssel med klädnypor för barn: 12 roliga och våriga förslag
Advertisement

Om du letar efter lite kreativ underhållning till dina barn, varför inte göra några vårdekorationer till hemmet? Klädnypor är en fantastisk råvara för att göra blommor, fjärilar, djur och kransar, men även pennhållare, ljushållare och underlägg i vårig stil! Dina barn kommer att ha mycket roligt genom att göra dessa enkla och billiga pysselprojekt och du kommer att få underbara dekorationer eller presenter till vänner och familj.

Om du saknar fantasi för att komma igång tipsar vi nedan om 12 underbara förslag på roliga vårpyssel. Dina barn kommer säkert att göra dem med stor entusiasm!

Advertisement

1. Blomkruka

Låt oss börja med ett mycket enkelt men effektfullt projekt: blomkrukan. Våren har alltid varit synonymt med blomsterängar och vad kan vara bättre än att fira våren med en vacker växt? Gör en vacker kruka genom att helt enkelt sätta ihop eller limma samman klädnypor av trä runt en plåtburk eller plastkruka. Du kan låta dem vara som de är eller ha kul genom att måla dem som du vill.

Advertisement

2. Färgglada blommor

Ett annat mycket enkelt projekt består i att göra färgglada blommor att hänga på husets väggar för att genast få lite färg och glädje. Allt du behöver göra är att dela de två halvorna av klädnyporna och limma fast dem genom att matcha de två yttre sidorna. Ordna dem sedan i en cirkel och limma fast dem. Måla dem efter behag. Dina blommor är klara!

3. Dryckesunderlägg

Ha kul genom att skapa glasunderlägg för dina kalla eller varma drycker, med klädnypor är det väldigt enkelt: ta bara bort den centrala fjädern och gör ett mönster för att skapa din favoritform. Och du kan bestämma om du vill lämna underlägget naturligt eller måla det som du vill.

4. Dörrkrans

Kransardörren är inte bara vackra på julen; under hela året kan vi faktiskt välkomna våra gäster med en vacker dekoration. Så vad sägs om att skapa en med klädnypor? Du kan pryda den med blommor, rosetter eller pärlor och skriva ett välkomstmeddelande eller en hälsning.

5. Fjärilar

Fjärilar har alltid förknippats med den varma årstiden, och har blivit en av dess huvudsymboler. Att göra dem med dina barn med hjälp av klädnypor kommer att vara enkelt och roligt. Det räcker att lägga till dina favoritfärger och lite dekorationer med återvunnet material och det är allt.

Advertisement

6. Fruktkorg

Och vad sägs istället om att göra en underbar fruktkorg med klädnypor? Allt du behöver är en bricka eller tallrik med höga kanter och du kan dekorera den som du vill med färger, blommor, snöre eller pärlor. Ge din kreativitet fritt spelrum.

7. Groda

Det finns många djur som du kan göra med klädnypor. Gör till exempel en bedårande dekorativ groda med de färgglada klädnypor som är dekorerade med pärlor och knappar.

Advertisement

8. Grytunderlägg

Gör ett grytunderlägg på samma sätt som du gör glasunderlägg, genom att ta bort fjädrarna från klädnyporna och limma dem i en cirkel. Måla som du vill, att servera dina måltider vid bordet blir genast roligare.

9. Ljushållare

Det finns aldrig tillräckligt med ljushållare i huset och du kan enkelt göra en med klädnypor. Även i det här fallet kan du dekorera den som du vill, du kan måla den och pryda den med pärlor, knappar, pappers- eller tygblommor och det du föredrar.

Advertisement

10. Bords- eller väggklocka

Ett effektivt sätt att egga barn på är att göra ett föremål som inte bara är vackert utan också användbart. En bords- eller väggklocka kan göras väldigt enkelt med klädnypor. Ha kul genom att skapa speciella former, färgkombinationer och dekorationer.

11. Trollsländor

Trollsländor finns också bland sommarens och vårens symboliska insekter. Lär dina barn om dem medan ni har kul genom att göra en med klädnypor tillsammans.

Advertisement

12. Spegel

Slutligen erbjuder vi dig ytterligare ett projekt som hjälper dig att pynta hallen, sovrummet eller badrummet med något som också är användbart. Dekorera dina klädnypor som du vill och använd dem som en spegelram. Det kommer att få dig att le så fort du vaknar på morgonen.

Vilket pyssel vill dina barn börja med?

Advertisement