Vi avslöjar de 7 dagliga vanorna som du förmodligen gör fel

av Hilda Maria Morgan

13 Maj 2023

Vi avslöjar de 7 dagliga vanorna som du förmodligen gör fel
Advertisement

Varje morgon när vi går upp ur sängen börjar vi göra dussintals automatiska utförandehandlingar, som blivit så inarbetade i vår dagliga rutin att vi inte ens inser att vi har utfört dem. Du vet som när du lämnar huset och undrar om du låste dörren? Eller när du på jobbet tvivlar på om du stängde av gasen efter att du i förväg tillagade middagen? Det händer just för att de är sådana vanemässiga handlingar att vi utför dem nästan omedvetet, utan att uppmärksamma dem.

Men är vi verkligen säkra på att allt vi gör görs rätt? Om vi skulle stanna upp för att ta en närmare titt, skulle vi upptäcka att något kunde göras på ett bättre sätt? Nedan visar dig 7 dagliga utförandehandlingar som du förmodligen alltid har gjort felaktigt.

Advertisement

1. Skala bananen

Vi börjar direkt från frukosten: vi vet alla hur viktigt det är att börja dagen med rätt energi och att äta en banan laddar oss med viktiga mineraler som hjälper oss att stödja våra dagliga åtaganden. Men är vi säkra på att vi vet hur man äter den på rätt sätt? De flesta skalar säkert bananen genom att dra i den träiga stjälken; inget kunde vara mer fel! Det korrekta sättet att skala en banan är från basen, som apor gör: förutom att de kan hållas mer bekvämt i handen kommer de irriterande vita trådarna därmed att sitta kvar fästa i skalet.

Advertisement

2. Tandkrämen

2. Tandkrämen

Creativo

Vi går vidare till en åtgärd som vi bör göra minst 3 gånger om dagen, efter huvudmåltiderna: borsta tänderna. Hur mycket tandkräm lägger du på din tandborste? Rätt dos är, enligt tandläkare och munhälsoexperter, en mängd som är lika stor som en ärta, inte mer. Detta beror på att överdriven konsumtion av fluor, ett ämne som finns i tandkrämer, kan orsaka tandproblem som fläckar, missfärgningar och gropar. Bäst att inte överdriva med det!

3. Att vika kläderna

3. Att vika kläderna

Creativo

Packar du din resväska och får inte plats med allt du behöver i den? Kanske beror det på att du viker dina kläder på fel sätt. Om du vill spara utrymme och kunna bära med dig fler saker är hemligheten inte att vika dem snyggt och stapla dem utan att rulla ihop dem och ordna dem på rad.

4. Ta bort ludd

Köper du också konstant de där väldigt dyra luddborttagningsborstarna, och varje gång du behöver dem hittar du dem inte i tid? Nu behöver du dem inte längre: det räcker faktiskt med en engångshyvel för att få dina kläder att se ut som nya igen och få bort allt ludd.

5. Hårnålar

Hårnålar är mycket användbara tillbehör för att alltid hålla ordning på håret, men vet du hur man använder dem på rätt sätt? Vi slår vad om att de flesta använder dem med den vågiga sidan uppåt. Den vågiga delen ska istället vändas nedåt, för att sitta längre och för att bättre smälta in i håret.

Advertisement

6. Att dricka te

6. Att dricka te

Creativo

När du brygger te med en tepåse tar du med största sannolikhet efter blötläggning bort tepåsen från muggen och kramar ur den. Egentligen bör du dricka din dryck efter att du tagit ut påsen utan att låta den droppa av eller krama ur den. Detta beror på att de garvsyraämnen som finns i tebladen och som är ansvariga för dryckens beska smak förblir i vätskan inuti påsen och om du pressar den kommer de att återvända till din kopp och göra drycken mer besk.

7. Torka tallrikarna

7. Torka tallrikarna

Creativo

Att torka tallrikarna är en av de tråkigaste uppgifterna när det kommer till matlagning. Av denna anledning frestas vi ofta att låta dem torka upp och ner på diskbänken. Det vore dock bättre att överge denna praxis till förmån för diskhandduken, eftersom snabbare torkning förhindrar bildandet av dålig lukt på disken när de väl är torra.

Vilka av dessa misstag gör du dagligen?

Advertisement