3 fantastiska naturliga medel för att perfekt polera mässing och koppar

av Hilda Maria Morgan

14 April 2023

3 fantastiska naturliga medel för att perfekt polera mässing och koppar
Advertisement

Redskap som kökstillbehör och kökselement av koppar och mässing användes mycket mer förr än nuförtiden. Idag anses de dock vara mycket charmiga och hålls ofta hemma mer för skönheten än för faktisk användning.

På något sätt har de blivit riktiga prydnadsföremål, men det är nödvändigt att ta hand om dem om man vill bevara deras prakt, då koppar och mässing är material som utsätts för oxidation som får en mörk eller grön patina och tappar glansen.

För att polera dem och få dem att glänsa igen kan du välja att tillgripa kemiska produkter eller använda naturliga medel som är precis lika effektiva. Just bland dessa senare har vi valt några som vi avslöjar för dig, som vi tycker är riktigt effektfulla och värda att känna till.

Advertisement
torontobus/Reddit

torontobus/Reddit

  • Salt och citron: ett första naturligt botemedel för att få mässing och koppar att glänsa igen är den klassiska kombinationen av salt och citron, som är ganska välkänd och, helt klart, alltid mycket effektiv. För att prova med detta, kombinera saften av en halv citron med två matskedar grovt salt. Sprid ut blandningen på föremålet som ska behandlas och börja gnugga kraftigt med cirkulära rörelser med en mikrofiberduk. När du får önskat resultat och du inser att fläckar och beläggningar verkar ha försvunnit, ta bort resterna med en annan lätt fuktad trasa. Torka slutligen ordentligt med en ren trasa.
  • Äppelcidervinäger: äppelcidervinäger verkar också göra underverk när det gäller att återställa glansen till mässings- och kopparföremål. I synnerhet består botemedlet i att hälla några droppar på en fuktig mikrofiberduk och gnugga den kraftigt mot föremålet som ska poleras. Genom att låta det sitta på några minuter och sedan skölja och torka blir resultatet fantastiskt.
Advertisement
Imgur

Imgur

  • Olivolja: olivolja, som ofta används för att rengöra och polera andra material som trä, kan också vara värdefull för vård av mässings- och kopparföremål. Häll några droppar på en bomullstuss och gnugga den mot redskapet som ska poleras. Ta sedan bort överflödig olja med hushållspapper och skölj och torka till sist noggrant. Glansen kommer att förvåna dig.

Hade du någonsin provat något av dessa botemedel tidigare?

Advertisement