11 extraplatser i köket där du enkelt kan få ut extra utrymme

av Hilda Maria Morgan

08 April 2023

11 extraplatser i köket där du enkelt kan få ut extra utrymme
Advertisement

Även det rymligaste köket måste organiseras noggrant: bekvämligheten i detta viktiga rum i vårt hem beror faktiskt inte uteslutande på hur stort rummet är, utan på hur lätt det är att använda. Och det blir det när det är försett med alla organisationsknep av utrymmet som gör att varje föremål kan hitta en plats.

Således kommer vi alltid att veta var vi kan hitta det vi behöver, var vi ska lägga tillbaka föremålet efter att ha använt det och tvättat det, utan att slösa tid eller stressa upp oss själva i onödan. Om du tror att du har slut på utrymme för att organisera, misströsta inte: du har förmodligen fortfarande många möjligheter att utnyttja!

Advertisement

Krokar inuti möblerna

Du kan använda insidan av skåpsdörrarna för att hänga upp alla små och lätta föremål, som på så sätt kommer att hållas i ordning, som mått eller vissa redskap som används ofta.

Advertisement

Titta dock också på innerväggarna i varje möbel och väggskåp: om de är tillräckligt fria, utan att föremål vilar mot dem (särskilt ovanpå eller under hyll-planen), så kan du montera praktiska krokar även där, för tillbehör av alla de sorter.

Och så finns det krokar som monteras under hyllorna, där man kan hänga till exempel koppar!

Rummets väggar

Rummets väggar

Amazon

Om du fortfarande har plats på en vägg, men inte vill fylla den med väggskåp, överväg öppna kastrullhyllor. Det kommer att bli dammigt, men om det är kastruller och stekpannor som används ofta så är det inga problem!

Glidande element

Glidande element

Amazon

Under diskbänken och inuti möbelns större fack, installera lådor eller skjutkorgar: du kommer att kunna nå allt innehåll på ett mycket bekvämare sätt!

Behållare som kan staplas

Behållare som kan staplas

Amazon

För alla små föremål, vanligtvis lagda huller om buller i lådor eller korgar, är det bättre att använda genomskinliga behållare med lock: du kan stapla dem och tydligt se vad som finns inuti. Det är en lösning som fungerar i nästan alla rum, men som ofta förbises.

Advertisement

Kryddor horisontellt

Kryddor horisontellt

Amazon

Om du har råd att tilldela kryddorna en låda, kanske en låg, gör det, (om du har mycket kryddor är det värt det). Det kommer att frigöra utrymme från hyllor eller väggskåp!

Krokar överallt

Krokar överallt

Amazon

Kökshanddukar, påsar och så vidare och så vidare: det finns tusen föremål som vi kan hänga upp istället för att placera någon annanstans, och vi kommer att tjäna in en massa utrymme!

Advertisement

Avsatser i skåpen

Avsatser i skåpen

Amazon

Vanligtvis har väggenheterna och köksmöblerna mycket stora fack, som vi inte drar full nytta av: det är bättre att ockupera hela utrymmet utan att skapa balanserande staplingar med hjälp av speciella avsatser!

Magnetiska organisatörer

Om allt utrymme är upptaget kan du fortfarande hitta en del på någon köksapparats sida. Till exempel kylskåpet eller mikrovågsugnen. Där kan man sätta till exempel en hållare till hushållspappret.

Advertisement
Amazon

Amazon

Men det finns också lätta hyllor, med kraftfulla magneter, för att ordna lite allt möjligt.

Om du inte brukar stänga spisen med ett glaslock, eller om det fortfarande finns tillräckligt med utrymme på väggen precis ovanför, kan det vara smart med en skräddarsydd hylla. Den kommer att behöva rengöras ständigt, men det är värt det för att kunna rensa arbetsbänkar och möbler!

Inget mer otryggt staplande inuti möblerna!

Advertisement