Dekorera väggar till låg kostnad: 12 oslagbara kreativa återvinningsidéer

av Hilda Maria Morgan

23 September 2023

Dekorera väggar till låg kostnad: 12 oslagbara kreativa återvinningsidéer
Advertisement

Känns väggarna i ditt hem för kala? Du behöver inte nödvändigtvis köpa dyra dekorationer för att göra dem muntrare eller mer intressanta. Några enkla föremål och återvunnet material räcker för att dekorera dina väggar med minimal ansträngning och kostnad. Färg, svampar, stencilmallar, men också återvunnet material som träplankor, lastpallar, blomkrukor, gamla ramar och tidningar kan vara de perfekta råvarorna för att skapa helt unika och originella dekorationer.

Låt helt enkelt din fantasi och kreativa anda vägleda dig i skapandet av underbara dekorationer till dina väggar; titta bland dina gamla föremål, det kommer säkert att finnas något som ger dig rätt kreativ inspiration. Och om du fortfarande kämpar för att hitta rätt projekt, prova att se om du kan ta inspiration från dessa 12 oslagbara billiga och kreativa återvinningsidéer.

Advertisement

1. Familjefoto

En metallskena och gamla ramar kan perfekt dekorera din matsal med ett förtrollande familjeporträtt.

Advertisement

2. Tomma ramar för att dekorera väggarna

En tom ram och några pappersfigurer kommer att vara perfekta för att dekorera dina väggar med enkelhet och stil.

3. Böcker på väggarna

På tal om papper, vad sägs om att visa upp din passion för böcker genom att hänga upp dem på väggarna?

4. Vertikal trädgård

Om du tycker om att pyssla med trädgårdsarbete för att koppla av under dina lediga stunder, varför inte använda dina krukor för att dekorera dina väggar?

5. Dekorationer av papper och nylontråd

Det krävs väldigt lite för att skapa en vacker och munter dekoration för ditt eller dina barns sovrum. Ha kul som när du var liten med papper, kapsyler eller pastabitar som du hänger i en nylontråd för att bilda en slags gardin.

Advertisement

6. Dekorera väggarna med lastpallar

Pinterest

En lastpall kan vara den perfekta dekorationen för dina väggar. Du kan lämna den naturlig för ett mer rustikt resultat eller måla den i den färg du föredrar och dekorera den med växter, ramar eller ornament. Ge din fantasi fritt speldum!

7. Vilken passion för matlagning

Är matlagning din stora passion? Då kommer det säkert att finnas många tillbehör och köksredskap i ditt hem. Vad sägs om att använda dem för att dekorera väggarna?

Advertisement

8. Griffeltavla direkt på väggen

Använd griffeltavelfärg för att enkelt dekorera din vägg. Oavsett om det bara är en del av eller hela väggen så kommer du sedan kunna använda den för att skriva dina anteckningar eller kloka och intressanta fraser.

9. Gamla fönsterramar

Hur vore det om du använde gamla fönsterramar eller liknande som dekoration på din vägg? Du kan använda fönster eller dörrar, men luckor passar också perfekt.

Advertisement

10. Dekoratione med vintage effekt

Du vet de där gamla kassettbanden som du inte har lyssnat på sedan decennier? Om du fortfarande inte har lyckats slänga dem kan du använda den som en ovanlig vintage väggdekoration.

11. Dekorerade tallrikar

Återanvänd dina gamla tallrikar genom att måla eller dekorera dem med decoupagetekniken. De kommer att bli en perfekt dekoration för dina kala väggar.

Advertisement

12. Väggklocka

Till sist, vad sägs om att förvandla dina familjefotografier till en väggklocka? Både användbart och vackert.

Vilket projekt föredrar du för ditt hem?

Advertisement