8 användbara tillbehör att lita på för att göra i ordning köket

av Hilda Maria Morgan

17 Januari 2023

8 användbara tillbehör att lita på för att göra i ordning köket
Advertisement

Oavsett om du spenderar mycket tid i köket för att laga läckerheter varje dag eller nästan, eller om du har några få rester att använda för att laga en måltid snabb när du är på språng, är köket en plats där oordning verkar kunna generera sig själv nästan som om genom magi. Att stävja detta fenomen och göra varje utrymme effektivt, hitta den rätta kompromissen mellan bekvämlighet och stil, är alltid en utmaning.

Det finns tusen knep att utnyttja, också beroende på vilken typ av användning som görs av själva rummet och framför allt dess egenskaper vad gäller utrymme och möbler, men det finns en rad ganska universella tillbehör som kan komma väl till pass för vem som helst. Här är åtta som du kanske vill överväga att dra full nytta av.

Tetiana Shcherbyna/Amazon

Tetiana Shcherbyna/Amazon

Roterande brickor: det finns många storlekar och material, även de med två våningar och med löstagbara delar. De skapades för att servera rätter bekvämt i mitten av ett stort bord där många sitter, men numera används de ofta i skafferi och till och med i kylskåpet, såväl som i hörnen av kökshyllorna, för att rymma de där burkarna av liten storlek som du använder ofta.

Advertisement
IKEA

IKEA

Kryddor: olika stöd kan också användas för dessa, men om du fortfarande har en låda ledig, en som är direkt under bänkskivan, och ännu bättre om det är nära spisen, så är detta det bästa stället att placera dem på. För att hålla dem i ordning och vara lätta att ta, finns det en slags lutande (eller till och med platt) bricka, med räfflor för att sätta in burkar av olika storlekar.

Amazon

Amazon

Transparenta hermetiskt förslutna behållare för livsmedel: spannmål, mjöl, baljväxter, pasta... Allt detta, om det förvaras i sina respektive lådor, tar upp mycket mer utrymme än om det hälls i särskilda behållare. Investera i hållbara sådana med en bra lufttät tätning så du verkligen kan använda dem var som helst.

Amazon

Amazon

Behållare för kylen eller skafferiet med handtag: när du behöver ta något från de översta hyllorna i ett skafferi eller från någon av hyllorna i kylen, gör en behållare med ett handtag som redo att greppa tag i allt snabbare, och begränsar risken att tappa andra föremål.

Amazon

Amazon

Upphängda metallkorgar: de som också används på kontor fungerar för öppna kökshyllor. Och andra har fästen för att haka fast vertikalt istället, perfekta för insidan av möbeldörrar. Mycket mer förvaringsutrymme för allt.

Advertisement
Merigreis/Amazon

Merigreis/Amazon

Justerbara avdelare för lådor: det är svårt att inte ha en låda där tusen olika redskap läggs. Men att rota runt för att hitta det vi behöver är frustrerande... Tills man får hjälp av en avdelare som kan justeras efter behag.

Aurora/Amazon

Aurora/Amazon

Stekpannehållare: ingen mer otryggt balanserad hög med stekpannor som gör ett absurt ljud när, det händer ofta, en ramlar på grund av att man försöker dra ut en som är under.

Advertisement
Domenica/Amazon

Domenica/Amazon

Kompakt köksknivhållare, men också bestickhållare: vid det här laget finns det många modeller som använder utrymmet i lådorna på ett verkligt effektivt sätt och skapar flera nivåer för att göra plats för många fler redskap, alltid i ordning.

Vad finns det för tillbehör för att skapa ordning köket som du inte skulle klara dig utan?

Advertisement