Gör ditt kök personligt med dessa 12 diskhosalternativ i farmhouse-stil

av Hilda Maria Morgan

13 September 2023

Gör ditt kök personligt med dessa 12 diskhosalternativ i farmhouse-stil
Advertisement

När du väljer att inreda ett rustikt kök är diskhon en av de grundläggande delarna att välja. De kännetecknas av mycket stora diskhoar och finns i många olika material, från klassiskt porslin till metall, till trä och sten, dessa diskbänkar är mycket praktiska, de gör så att du också kan diska stora mängder disk och passar även perfekt till miljöer inredda i en annan stil.

Det spelar därför ingen roll hur stort ditt kök är eller i vilken stil du har bestämt dig för att inreda det: en stor diskho i rustik stil, precis som på gamla lantgårdar, kommer att vara perfekt för att stilfullt komplettera inredningen, tillföra personlighet och värme till köket samtidigt som den förblir otroligt praktisk och användbar.

Om du inte vet vilken typ av diskho du ska välja föreslår vi 12 intressanta förslag på dessa i bondgårdsstil som säkert kommer att inspirera dig.

Advertisement

1. Emaljerad diskho med gardin

Låt oss börja med en stor klassiker hos de lantliga köken: den stora emaljerade diskhon ovanför en gardin som stänger av utrymmet därunder. För en omedelbar vintageeffekt.

Advertisement

2. Återvunnen metallbalja

Om du älskar DIY, kommer det rätta valet för dig att vara kreativ återvinning: vad sägs om att använda en gammal metallbalja? En balja som är tillräckligt stor för även den största familjen.

3. Värm upp köket med en diskho i trä

Har du någonsin tänkt på trä som material till din diskho? Det kommer att kunna värma upp miljön samtidigt som det ger en känsla av originalitet och personlighet.

4. Som på en riktig gård

En enkel emaljbalja på ett gammalt bord får dig omedelbart att känna det som om du befann dig på en bondgård på landet.

5. Diskho i rostfritt stål

Om du föredrar den aseptiska och lugnande närvaron av stål, använd en stor balja av detta material till ditt kök. Den kommer att passa perfekt även till de mest moderna stilarna.

Advertisement

6. Emaljerad balja

Ett annat intressant projekt för återvinningsälskare är att använd gamla emaljerade baljor och kakel, som helt enkelt placeras på ett träbord.

7. Obehandlad sten och murverk

För en omedelbar rustik effekt finns det inget bättre än murverk och obehandlad sten: din diskho blir lika solid som granit och kan rengöras på ett ögonblick.

Advertisement

8. Hamrad kopparvask i chic farmhouse-stil

Om du älskar elegans och inte vill ge upp värmen från en bondgårdsdiskho trots att du har valt en mer raffinerad stil, välj hamrad koppar. Resultatet kommer att ha en stark visuell påverkan på rummet.

9. Diskho med stora betongbaljor

Om du älskar soliditet och behöver mycket utrymme, gör en stor diskho med 2 betongbaljor.

Advertisement

10. Baljor i metall och rutiga gardiner

Två gamla baljor i metall och en rutig gardin passar perfekt i alla kök.

11. Ett med köksbänken

Integrera din diskho perfekt i köket genom att kava in den direkt i köksbänkens sten. Det blir fantastiskt, snyggt och rent.

Advertisement

12. Diskho i metall

Ett stort metallkar kommer att vara perfekt för ett rustikt kök med industriella nyanser.

Vilken diskho skulle du föredra till ditt kök?

Advertisement