Butterfly haircut: den snygga klippningen som passar alla

av Hilda Maria Morgan

17 April 2023

Butterfly haircut: den snygga klippningen som passar alla
Advertisement

Mode, stilar och hårklippningar kommer och går, avlöser varandra med tiden och kommer sedan tillbaka igen efter flera år. Detta är fallet med "butterfly haircut", ett riktigt måste denna senaste tid, som kopieras och efterfrågas överallt. Tydligen syftar det på en typ av hårklippning som var mycket populär på sjuttio- och åttiotalet och som kallas just så för att den med sina etapper och den typiska öppningen på framsidan efterliknar vingarna på en fjäril som öppnar sig.

Detta är en mycket mångsidig klippning, eftersom den har egenskapen att anpassa sig, med de nödvändiga små skillnaderna och nyanserna, till vilken typ av ansikte som helst. Därav dess framgång.

Nedan ger vi dig några användbara indikationer på de typer av hår och ansikten som lämpar sig mest för denna stil och om de frisyrer som framhäver den mest.

Advertisement

Butterfly haircut är en typ av klippning som avsevärt förbättrar långt och rakt hår. Den föddes som en frisyr för länga hår men inget hindrar oss från att ha en med kortare längder.

Den passar, som vi redan har sett, för alla typer av ansikten, men det skulle vara en god idé att ta hänsyn till var och ens egenskaper och anpassa den, minimalt, för att ytterligare förbättra både snittet och själva ansiktet. Det är lämpligt att hålla den lång, särskilt på framsidan, för runda ansikten. Medan de med ett längre ansikte skulle kunna välja ett lite kortare snitt, kanske med en något sliten lugg framtill som fortfarande öppnar sig som en fjäril.

Även de flesta hårtyper, i teorin, är alla ganska anpassningsbara till denna stil. Experter råder dock de som har tunt och inte fylligt hår att undvika överdriven uppklippning vilket kan få längderna att se ännu mer platta och tomma ut.

Advertisement

När det gäller stylingen som mest förstärker klippningen är det utan tvekan den släta. Men var försiktig, vi pratar om en rak men mjuk och voluminös torkning, gjord med en borste och aldrig med plattång. En platt slät frisyr skulle helt kunna förvränga klippningen vilket gör den mycket annorlunda än hur den skapades. Även en vågig föning kan passa väldigt bra till butterfly cut. Lockar, å andra sidan, är helt uteslutna.

Vad tror du? Skulle du vilja klippa butterfly cut?

Advertisement