11 briljanta idéer för att återvinna tidningshållare och kontorsdokumenthållare och inreda huset på ett smart sätt

av Hilda Maria Morgan

07 April 2023

11 briljanta idéer för att återvinna tidningshållare och kontorsdokumenthållare och inreda huset på ett smart sätt
Advertisement

Ju fler man bor i ett hus, desto lättare skapas oordning i varje hörn. Det finns rum som verkar vinna över varje försök till organisation, som när du kanske har bråttom och lämnar föremål på måfå inuti de olika möblerna som är avsedda att hysa dem. Det hela blir dock lite enklare om vi tillhandahåller någon form av lämplig förvaring för de olika kategorierna av tillbehör som vi råkar lämna staplade här och där.

Det är därför hyllor, lådor, behållare och avdelare av alla slag hjälper oss att rationalisera utrymmet, och att använda dem på ett bättre sätt leder alltid till en rad fördelar: vi hittar allt lättare, vi kan städa snabbare, så det blir helt enkelt lite mindre stress i vår vardag. Och det betyder inte alltid att man måste ta till sofistikerade och måttbeställda inredningstillbehör, ibland kan man även konvertera föremål som skapats för andra ändamål, på ett smart sätt. Ta till exempel en titt på vad du kan göra med tidnings- eller dokumenthållare.

Advertisement
laughingpurplegoldfish.blogspot.com

laughingpurplegoldfish.blogspot.com

Om du har börjat sticka eller virka, håll de garnnystan du behöver på ett ställe, åtskilda från de andra, genom att placera dem i dessa behållare.

Advertisement
pandaposes.wordpress.com

pandaposes.wordpress.com

Om du har två eller tre (eller fler) av samma modell, kanske av något kraftigt material, kan du stapla dem och göra en liten skrivbordshylla, också bekväm att använda i ett hörn av en möbel.

När det gäller större och mer robusta dokumenthållare, sådana av plast, trä eller metall, kan man även tänka sig att göra om dem till förvaringsbehållare för något tyngre, som till exempel skärbrädor. På så sätt riskerar de inte längre att falla åt sidan!

I badrummet, istället för att sprida ut plattång, hårtork, borstar och produkter på hyllan av en möbel, och ockupera platsen utan att använda allt utrymme, placera dem i tidningsställen så ska du se att extra utrymme frigörs.

Om de är fina och dekorerade skulle du också kunna lämna dem synliga med föremål som de som behövs för manikyr, eller också med material som används til pyssel.

Advertisement

Det finns de som gör måttbeställda sidobord och sängbord!

De kan bli platsbesparande hyllor för att inreda rummens tomma hörn på ett originellt och användbart sätt.

Advertisement

Om du fixerar dem innanför garderobsdörrarna blir de förvaringsfickor för vilket material eller tillbehör som helst som du behöver.

Och du kan också använda dem nära möbelns innerväggar, för att förvara surfplattor eller andra föremål på ett säkrare sätt.

Advertisement

Alla ögonskuggs-paletter på ett ställe, med ordning och reda!

De perforerade i metall är idealiska för att hålla ordning på grönsaker som inte behöver läggas i kylen, som lök eller potatis.

Har du använt någon liknande lösning hemma tidigare?

Advertisement