7 briljanta idéer för återvinning av glassförpackningar

av Hilda Maria Morgan

04 Oktober 2023

7 briljanta idéer för återvinning av glassförpackningar
Advertisement

Vi hoppas innerligt att du inte är laktosintolerant eftersom den här guiden är till för alla er glassälskare! Den bakomliggande tanken bakom det hela är att återvinna plastbehållare: möjligheten att återskapa dessa gör-det-själv-projekt ligger inom räckhåll för alla.

Ofta händer det att vi står med en glassbehållare i händerna och förr eller senare blir den tyvärr tom... men var inte ledsen, låt dig istället inspireras av användningen du kan göra av den: det finns något för alla smaker! (av idéer inte av smaker av glass). Är du redo att kastas in i en värld av återvinning och gör-det-själv? Nu kör vi!

Advertisement

Fördelarna med återvinning

Fördelarna med återvinning

Creativo

Vi känner för att göra en nödvändig liten introduktion och stjäla något ögonblick från dig: nuförtiden blir återvinning allt viktigare för vår planet. Koldioxidutsläppen påverkar allvarligt den klimatförändring som vi nu alla bevittnar.

Återvinning sparar energi, pengar och skyddar våra ekosystem. Plast i synnerhet är ett av de mest förorenande materialen och samtidigt ett av de mest konsumerade av oss människor: när du kan, återvinn det, du kommer inte bara att bidra till att hjälpa planeten utan du kan till och med ha kul genom att skapa unika och originella objekt som de vi kommer visa nedan!

Advertisement

Ett smyckeskrin

Är glassen slut? Tror du att din nuvarande glädje är över? Det är bara är början, menar vi: du kan faktiskt göra ett smyckeskrin från behållaren! Det kommer att kräva lite ansträngning, men som du kan se av resultatet är det verkligen värt det.

Klä in den yttre delen av behållaren som du vill, dekorera efter din smak och det är allt: du får ett unikt smyckeskrin som ingen skulle kunna föreställa sig att har gjorts av en enkel balja glass.

Matlådor

En annan användning som vi kan göra av plastbehållare är att förvandla dem till praktiska matlådor. Sa någon picknick? Faktum är att de är idealiska för att förvara en blygsam mängd mat att ta med ut i naturen!

Du kan dekorera dem på tusen olika sätt, men kom ihåg att applicera och fästa ett handtag på ett säkert sätt på dessa vackra korgar, sedan är du redo att ge dig ut på vift.

En mycket speciell kruka

Om vi ​​fortsätter med vårt pro-gröna initiativ kan ett projekt som detta bara inte saknas: i det här fallet hamnar plasten inte i jorden utan hyser den och en fantastisk växt som blommar ur den!

Allt du behöver är en stor tom glassförpackning (ansträng dig), jord och en växt att plantera. För att dekorera behållaren kan du använda en färg som du tycker om och som är lämplig för att kamouflera den framtida krukan eller något med ett blomtema, kanske med hjälp av decoupagetekniken.

Första hjälpen-låda

Detta är definitivt en intressant användning: ett första hjälpen-kit. Mediciner, bandage, desinfektionsmedel, plåster och så vidare får aldrig saknas i ett hem: varför inte använda en glassbalja för att förvara dessa viktiga föremål?!

Advertisement

Badrumsbehållare

Inte bara förpackningar: är du ett fan av glasspinnar? Mycket bra, behåll alla, tvätta dem och var redo för det otänkbara: genom att noggrant sätta ihop alla pinnar kan du skapa ett otroligt charmigt objekt!

Vi syftar naturligtvis på en behållare till badrummet som den som visas på bilden. Faktum är att du kan bestämma dig för att använda denna skapelse för att förvara alla föremål du vill ha inom räckhåll nära ditt handfat, en riktigt intressant idé.

 

Skrivbordsbehållare

Här är en annan praktisk användning som en återvunnen glasslåda kan få: den kan bli ett dekorativt element för ett bord eller ett skrivbord och samtidigt fungera som en praktisk föremålshållare!

Dekorera behållaren som du föredrar och från en simpel plastbehållare kan du få en underbar och elegant korg redo att rymma alla dina pappersvaror!

Advertisement

Sylåda

Till sist vill vi avsluta med en mycket speciell idé: en plastförpackning som har blivit en sybehörslåda och dekorerad efter sin funktion! Inga fler anonyma eller tråkiga lådor som gömmer sytillbehören som vi sedan glömmer att vi hade placerat inuti: den här behållaren har verkligen sin egen identitet och påminner exakt om dess funktion.

Skickligt dekorerad med sömnadstillbehör blir den underbar att skåda och samtidigt gjord för att på bästa sätt organisera alla redskap för att utföra denna övning: det är en lysande idé!

Advertisement