10 idéer + 1 för att göra originella, enkla och ekonomiska DIY-klädhängare

av Hilda Maria Morgan

27 September 2023

10 idéer + 1 för att göra originella, enkla och ekonomiska DIY-klädhängare
Advertisement

Klädhängaren är ett "tillbehör" som inte alla har i sina hem: det finns de som föredrar att förvara sina egna och sina gästers kläder i en garderob eller ett skåp. Det ska dock erkännas att det är en möbel som är charmig... för vissa kan den vara omodern, men för många andra är det en användbar "möbel" som doftar vintage.

Det finns massor av modeller, så att säga, och därför kan varje älskare av detta föremål välja den stil som passar dem bäst. Vi vill erbjuda dig några mycket originella klädhängare som du kan prova att göra med dina egna händer och helt självständigt, allt med utgångspunkt från lättillgängliga material som kan återanvändas för detta ändamål.

Advertisement

1. Från stege till klädhängare!

Har du någonsin tänkt på hur många användningsområden en stege kan ha? Förmodligen inte och vi klandrar dig verkligen inte, men med lite kreativitet är det möjligt att skapa ett objekt med en helt annan funktion jämfört med originalet: genom vissa modifieringar är det möjligt att förvandla en klassisk trästege till en underbar klädhängare!

Advertisement

2. Genuin enkelhet med få element

Den på bilden är ett av exemplen som bäst förmedlar idén om en originell, speciell möbel som verkligen sticker ut. Enkelt men effektivt och framför allt väldigt enkel att göra: allt du behöver är lite rep, en ordentligt tillverkad träpinne och... lite fantasi! Välj var du vill placera detta fantastiska föremål och allt du behöver göra är att hänga upp dina kläder med hjälp av en galge.

3. En klädhängare med unik design som verkligen inte går obemärkt förbi!

Otroligt men sant: denna extraordinära klädhängare tillverkades av ekologisk bioplast som erhållits från nyklippt gräs och återvunnen plast! En unik stil som kan bli ett slagkraftigt designelement i ditt hem.

4. Olika idéer på klädhängare som passar alla smaker

När allt kommer omkring, behöver du inte en riktig struktur som består av en trä-/metalldel för att hänga kläder på en vägg: krokar eller, ännu bättre, knoppar räcker. Så du kan fundera på att fästa något ordentligt på väggen som kan fungera som en knopp, till exempel rundade stenar eller någon typ av mineral. Resultatet blir avgjort fascinerande.

5. När perspektivet förändras men det i praktiken förblir detsamma!

Ja, vad kan man säga, galgar fyller redan uppgiften att hålla våra kläder hängande och snyggt och prydligt på plats. Så varför inte använda dem för att göra dem till en riktig klädhängare?! Vänd dem helt enkelt upp och ner, fäst dem på en träskiva som tidigare fästs på väggen och du är klar.

Advertisement

6. En underbar helt naturlig klädhängare

För de flesta gör-det-själv-experter, men också för naturälskare, är detta den idealiska klädhängaren: grenar med en utskjutande kvist är resultatet av fint arbete värdigt en möbelsnickare. Det är värt att prova på ett projekt som detta med tanke på det hisnande resultatet hos detta magnifika objekt.

7. En lösning som är lätt att skapa och kan appliceras var som helst!

En skiva från en stam, kan säkert (och enkelt) användas som klädhängare. Hur då? Förankra den i väggen och fäst några nycklar som du inte längre behöver i träet, deformera nycklarna på ett sådant sätt att de bildar en serie "krokar" som pekar uppåt.

Advertisement

8. När stil och geni möts i DIY

Med tillräcklig kompetens blir det också möjligt för dig att utföra en sådan här konstruktion. Vacker, raffinerad och dekorativ kommer den inte bara att pryda ditt hem utan kommer att vara redo att rymma en mängd kläder!

9. En bedårande klädhängare som får dig att känna dig som hemma direkt

En klädhängare som är snygg men inte kräver särskilt mycket arbete: en bit fäst på väggen och några krokar på rätt ställen, till sist ett lager färg. Resultatet blir dock riktigt tilltalande för ögat: att återvända till ditt hem och hamna framför ett sådant föremål kan bara bidra till att känna sig trygg och välkommen hem.

Advertisement

10. Vägghängare med en "ren" och elegant design

Det här är en av de mest fascinerande klädställningarna enligt vår mening: enkel i sin raffinerade elegans. Kommer du ihåg strukturen på en sängbotten med lameller, utgångspunkten kan vara att återvinna en! Glöm i så fall inte att fästa lämpliga krokar på den för att slutföra ett avgjort originellt arbete.

11. Bonus: lätt och unik göra-det-själv-klädhängare!

För att avsluta kan du genom att följa instruktionerna i den här videon direkt prova dig fram med en steg-för-steg-guide för att skapa en speciell klädhängare. Vi pratar om ett föremål som endast består av en träplanka, men det som verkligen är slående är skiftnycklarna som borrats hål i – för att kunna fixeras – och vikts uppåt för att fungera som klädhängare!

Advertisement