15 vackra och originella dekorationer gjorda av återvinning av trä

av Hilda Maria Morgan

04 Oktober 2023

15 vackra och originella dekorationer gjorda av återvinning av trä
Advertisement

Erkänn det, charmen hos obehandlat och enkelt trä förtrollar också dig och det är naturligt att så är fallet. Men om du funderar på att inreda eller helt enkelt försköna ditt hem med imponerande, originella och rustikt designade föremål är du på rätt plats!

1. Kubformad föremålshållare

Små symmetriskt placerade massiva träkuber kan bilda hyllor där du kan placera några dekorativa föremål. I själva verket representerar de i sig en möbel, men trots att de är vackra – i sin enkelhet – kan de också hysa växter, vaser och burkar. Resultatet blir ett upplopp av olika färger och former!

Advertisement

2. Tandborsthållare i naturlig stil

Idén är genialisk, speciell och säkerligen effektfull: från en liten stubbe har några hål skapas genom att man har karvat några centimeter, eller precis tillräckligt för att tandborstarna skulle kunna placeras där. På så sätt får du en tandborsthållare som är praktisk och tilltalande för ögat.

3. Väggdekorationer... med ljus!

Det här fotot visar ett riktigt konstverk: träramar som omsluter... mer trä! Tja, i verkligheten är det en mer sofistikerad inredningsdetalj än så: "i anslagstavlan" finns riktiga grenar utsmyckade med små ljusslingor som kan skapa en mjuk och behaglig atmosfär. En vägg blir därmed ett litet hörn av fred.

4. En härva av idéer

En stege som leder mot... ett annat perspektiv! Ta en gammal trästege, placera några kvistar på den, låt varje steg prydas med ljusslingor och, om du vill, dekorera efter behag genom att lägga till band eller andra dekorationer. Fäst den i taket så får du en magisk taklampa.

5. Ljuskrona i rustik stil

En annan lösning för den som vill ha en riktigt unik ljuskrona hängandes ovanför huvudet är att fästa en träplanka i taket utan alltför många krusiduller: enkelt och spartanskt. Genomskinliga glasburkar placeras in i den senare och täcker på så sätt de tidigare placerade glödlamporna. Få element för en otrolig visuell effekt.

Advertisement

6. En helt naturlig ram

Ramen som illustreras i denna bild är en enkel dekoration, men inte för den skull mindre söt (tvärtom). En fotoram som består av många träbitar med liten diameter som är skickligt limmade för att skapa en rektangulär omkrets: definitivt ett föremål värt att försöka återskapa.

7. En "svävande" föremålshållare

Ta tre små fyrkantiga trälådor i olika storlekar, placera dem ovanpå varandra i den ordning du föredrar (i detta fall från största till minsta) och se till att dessa är upphängda och på samma avstånd tack vare användningen av fyra rep. Häng sedan den högsta änden av repet som på bilden från en krok fäst i taket: vips får du en föremålshållare som "svävar" i luften.

Advertisement

8. Ett alldeles unikt sängbord

I linje med det tidigare objektet har vi här ett sängbord utrustat med en enda men större träskiva. Två pinnar säkert fästa i väggen och du får ett nattduksbord placerat exakt på den höjd du önskar.

9. En helt naturlig sammansättning av hyllor

Ett fantastiskt träskåp: hyllor gjorda med skivor från en stam fungerar som flera små hyllor att placera något av mindre storlek på. Vad skulle passa där på? Massor av växter så klart!

Advertisement

10. Så här inreder du din ingång med kärlek

Massor av bitar av stockar grupperade och fästa samman, vad är nytt med en vedhög? Jo, du kan fästa den på väggen framför din entré, gruppera dem och rama in den så att den bildar ett hjärta! Kanske inte bland de mest praktiska idéerna men absolut en dekoration som inte går obemärkt förbi.

11. En underbar vägglampa

Denna lampa är verkligen suggestiv och är gjord av väldigt få element: en träplanka som förankras i väggen, ett tjockt och robust rep som "formas" och en glödlampa som sätts in i den senare. Med en nypa skicklighet kommer det att vara möjligt att skapa ett designobjekt som alla kommer att avundas dig!

Advertisement

12. Stockar och korkar för... ett unikt soffbord!

Detta är ett förtrollande föremål som är omöjligt att inte lägga märke till: det är elegant, visuellt värdefullt och med en hisnande design. Det som är mest överraskande är att många trästockar och några korkar på ett mästerligt sätt har satts in inuti. Resultatet talar för sig självt.

13. En spegel att beundra

Hur många gånger har du spenderat tid framför spegeln? Även i det här fallet försäkrar vi dig om att du kommer att spendera mycket tid där, men inte titta på din spegelbild: du kommer att stirra på ramen av denna spegel! Det är faktiskt omöjligt att inte bli hänförd av ett föremål av denna kaliber och storslagenhet: en ram helt gjord av träskivor pryder en oval i reflekterande glas. En riktigt fantastisk pjäs att förvåna släkt och vänner med.

Advertisement

14. Vägghyllor med enkel och elegant design

Det finns inte många saker som är lika tillfredsställande som enkelt trä, fint bearbetat, för att skapa ett konstnärligt föremål som kombinerar skönhet och det praktiska, som dessa hyllor placerade snett på väggen: sedan gäller det att balansera böcker, CD-skivor eller något annat som förvaras vertikalt där i, för att skapa en riktigt spännande asymmetrisk kontrast.

15. Ett föremål från svunna tider: en lykta!

Den här lyktan är fantastisk, ett suggestivt föremål från en svunnen tid, som vittnar om händelser av olika slag och är tillverkad mestadels av kvalitetsträ och glas. Ett ljus placerat inuti är oundvikligt för att fullborda charmen och funktionaliteten hos detta månghundraåriga föremål.

Advertisement