Bricolage: 8 knep för att göra det ännu enklare hemma

av Hilda Maria Morgan

15 Maj 2023

Bricolage: 8 knep för att göra det ännu enklare hemma
Advertisement

För gör-det-själv-entusiaster är varje tillfälle gott för att testa sina färdigheter genom att renovera huset eller bygga nytt. Och ofta är det så att med övning utvecklas eller upptäcks små knep som hjälper till att göra jobbet enklare och roligare. Hur många gånger, kanske kämpandes med en särskilt komplicerad passage, har vi inte undrat om det inte fanns ett sätt för att förenkla det? Och hur många gånger har vi inte undrat över hur vi skulle kunna göra det bekvämare att använda ett visst redskap?

Vi har upptäckt 8 smarta knep för att göra bricolage i hemmet lite enklare, vi berättar om dem för nedan.

via Creativo/Facebook

Advertisement

1. Alternativ blomkruka

1. Alternativ blomkruka

Creativo/Facebook

När du gjorde om bestämde du dig för att pensionera din gamla mugg som har legat oanvänd i flera år längst in i skåpet. Vi föreställer oss att du kommer att känna dig väldigt ledsen över att slänga den, den innehåller säkerligen många minnen. Har du någonsin tänkt på att hitta en annan användning för den? Förvandla den till en blomkruka!

Sätt in muggen upp och ner i en skål och täck den helt med vatten, det blir lätt vid det här laget att göra ett hål i botten med en spik och en hammare. Nu är din nya dränerande kruka redo att välkomna dina växter. Och dess fat kommer att fungera som ett krukfat!

Advertisement

2. Perfekt sammankopplat

2. Perfekt sammankopplat

Creativo/Facebook

När du bestämmer dig för att bygga något, från ett enkelt skåp till den bärande strukturen i ett redskapsskjul, är precision viktigt så att varje del passar perfekt med den andra. För att kapa träplankorna till den här skarven, prova denna metod.

Placera plankorna på dess slutdestination och, med hjälp av en linjal eller en mindre träbit, rita en vertikal linje vid den punkt där varje planka ska fixeras. Såga sedan av delen som sticker ut och fortsätt med samma operation för att såga av det mindre hörnet, som kommer att vila på den horisontella axeln. Det blir ett precist jobb på millimetern.

3. Läcksäkert lim

3. Läcksäkert lim

Creativo/Facebook

När lim används är tvivlet alltid detsamma: hur stänger jag förpackningen? Men framför allt, håller det utan att torka ut till nästa användning? Hemligheten för att kunna ge ett bejakande svar på båda frågorna hittar vi i en enkel krok.

Skruva fast en krok i limutloppshålet, på detta sätt kommer det inte bara att täta röret igen, utan det gör det också bekvämt att förvara limförpackningen upphängd på en vägg.

4. Dold spik

4. Dold spik

Creativo/Facebook

När du ska spika i spikar men inte vill att de ska synas, hur gör man då? Vi förklarar hur.

Slå in spiken som vanligt och tryck sedan in den längre in i träplankan med hjälp av en annan spik. Sätt in en träpinne i hålet som lämnats av spiken och knipsa av den i jämnhöjd med plankan. Slipa med sandpapper det omgivande området och träpinnen så att den passar in perfekt i plankan. Din spik är perfekt dold!

Kände du redan till dessa DIY-tricks? Se videon för att få veta mer!

Advertisement