Lys upp och förbättra huden i ditt ansikte med ett naturligt och hemmagjort ansiktsvatten av gurkmeja

av Hilda Maria Morgan

18 Mars 2023

Lys upp och förbättra huden i ditt ansikte med ett naturligt och hemmagjort ansiktsvatten av gurkmeja
Advertisement

Vårt ansikte utsätts ständigt för solljus, väder och vind och föroreningar - särskilt i stadsområden. Dessa är alla faktorer som vi bör skydda huden från, för att förhindra att alltför många fläckar uppstår, att hyn blir matt och att porerna blir för stora. För vart och ett av dessa problem finns det massor av specifika produkter, ibland till och med mycket dyra. Och så finns det naturliga alternativ att tillreda hemma, baserade på lättillgängliga ingredienser och med flera fördelaktiga egenskaper.

Det är till exempel fallet med gurkmeja, som är användbar i hud- och hårvård. När det gäller den första användningen kan den utnyttjas på olika sätt, från ansiktsmasker till ansiktsvatten. Och vi erbjuder dig ett enkelt recept till just detta senare att prova hemma.

Advertisement
Creativo

Creativo

Med trollhasseldestillat

  • 15 gram gurkmejapulver
  • 150 ml trollhasseldestillat

Skaffa fram en flaska att fylla med den färdiga produkten: det kan vara en sprayflaska eller också en flaska med ett litet hål för att applicera vätskan med hjälp av en bomullsrondell. Dessutom behöver du en skål lämplig för tillagning i mikrovågsugn.

1.       Häll destillatet och gurkmejan i skålen och blanda väl.

2.       Mikra på medium effekt i 45 sekunder.

3.       Blanda igen.

4.       Häll över i flaskan.

Du måste skaka innan varje användning, och du kan spraya ansiktsvattnet direkt i ansiktet, eller applicera en liten mängd på en bomullsrondell, dock efter att du har tagit bort smink och tvättat ansiktet väl.

Med rosenvatten

  • 15 gram gurkmejapulver
  • 175 ml rosenvatten
  • 1 matsked aloe vera gel

Blanda allt i en liten skål och häll sedan över det i en flaska. Du använder vätskan som i det förra fallet, men det är bäst att förvara den i kylen.

Vi rekommenderar alltid att du ser till att du inte får några allergiska reaktioner mot någon av ingredienserna i dessa hemgjorda preparat, så testa alltid först med en liten mängd produkt i armvecket, observera eventuella reaktioner under 24-48 timmar.

Med väldigt få ingredienser kommer du alltid att ha ett utbud av ansiktsvatten att använda till din hudvård, och glöm inte att var och en av ingredienserna också kan vara användbara på många andra sätt!

Advertisement