För att få tjockare och vackrare ögonbryn kan du hjälpa dig själv med naturliga medel

av Titti Carlberg

29 Juni 2022

För att få tjockare och vackrare ögonbryn kan du hjälpa dig själv med naturliga medel
Advertisement

Att ha tjocka och definierade ögonbryn är en källa till stolthet, särskilt i ljuset av de senaste skönhetstrenderna under de senaste åren som i hög grad betonar denna somatiska egenskap. Alla kan dock inte skryta med väl skulpterade och fylliga ögonbryn, så ofta används smink för att åtgärda problemet, och fler och fler förlitar sig på laminering för att få de ögonbryn som de drömmer om.

Det är dock möjligt att förbättra ögonbrynens utseende också genom att tillgripa naturliga behandlingar som syftar till att stimulera deras tillväxt för att göra dem tjockare och vackrare. Vi visar några av dem nedan.

via emedihealth.com

Advertisement
Pexels

Pexels

  • Aloe vera gel: tack vare aloin hjälper denna växt även hårväxten, vilket gör den även användbar för ögonbrynen. Om du har en aloe vera växt hemma, ta då ett blad och stryk lite gel på ögonbrynen och massera in det tills det absorberas. Du kan använda samma blad flera dagar i rad, och inte bara på ögonbrynen utan även på huden.
  • Ricinolja: det innehåller antioxidanter, proteiner och ricinolsyra som stödjer tillväxten av ögonbrynen. Doppa en bomullstuss eller en bomullsdiskett i oljan och gnugga in den på ögonfransarna, massera i 5 minuter innan du går och lägger dig på kvällen, skölj sedan nästa morgon. Om du inte vill sova med inoljade ögonbryn, låt den verka i minst 20 minuter innan du sköljer av den.
  • Färsk mjölk: (ko) mjölk är rik på proteiner, vitamin D och kalcium, som stärker håret och ger näring åt folliklarna. Återigen kan du massera några droppar färsk mjölk på ögonbrynen och låta det verka över natten innan du sköljer. Du kan också göra detsamma med jojobaolja eller lite olivolja blandat med en tesked honung.

 

Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

  • Kokosolja: även denna bör masseras i små mängder i några minuter och låta verka över natten. Det rekommenderas att upprepa processen varje dag i ett par veckor eller till och med månader. Var alltid uppmärksam på eventuella intoleranser.
  • Lök: Lök innehåller mycket svavel, ett annat ämne som främjar tillväxten hos ögonbrynen. Du ska extrahera saften från en lök och massera vätskan försiktigt på ögonbrynen och vänta lite mer än en timme innan du sköljer bort det.
  • Äggula keratinet i sin helhet hjälper. Du ska vispa äggulan tills den når en krämig konsistens och sedan applicera den på ögonbrynen. Låt verka en timme och skölj sedan.

 

Advertisement