Från botemedel för tjockare ögonfransar till den 100 % gröna sminkborttagaren: upptäck några naturliga skönhetsknep!

av Hilda Maria Morgan

04 Juni 2022

Från botemedel för tjockare ögonfransar till den 100 % gröna sminkborttagaren: upptäck några naturliga skönhetsknep!
Advertisement

Att ta hand om sitt utseende inkluderar även skönhetsbehandlingar för att säkerställa hälsan hos hud och hår. Det händer också att man måste bekämpa någon form av brist, som kanske förvärras av olika genetiska anlag. Det finns de som har svaga ögonfransar, de som istället för ofta sysslar med hårborttagning och framför allt den irriterande återväxten.

Det finns dock helt naturliga gör-det-själv-produkter och medel som kan hjälpa, för att använda milda och kemikaliefria ingredienser på kroppen som skulle kunna vara irriterande för vissa. Ta reda på några genom att läsa nedan.

Advertisement
Pexels

Pexels

 • För tjockare och friskare ögonfransar: kokosolja, mer än andra ämnen av vegetabiliskt ursprung hjälper det fransarna att se tjockare och tätare ut och stärker dem. Det faktum att den innehåller laurinsyra hjälper den att penetrera fransskaftet. Därmed blir en naturlig behandling ett försvar mot bakterier som kan orsaka ögonirritation; och hjälper fransarna att bli mer återfuktade och ge dem näring, därför blir de också mindre benägna att falla av.

  Hur använder man den? Använd ekologisk kokosolja extra virgin. Tvätta händerna noggrant, ta lite olja med pekfingret, gnugga den mellan de två pekfingrarna och dra sedan fingrarna över fransarna; blunda också för att kunna föra fingrarna mot fransarna, var försiktig så att oljan inte kommer in i ögonen, fortsätt sedan långsamt och med lite produkt.

  Du kan också använda dig av en ny, ren mascaraborste.

 • Ta bort smink och rengör ansiktet med olivolja: se till att du inte får någon form av allergisk reaktion mot olivolja (men du kan också använda sötmandel, grapefruktfrö). På kvällen, innan du fortsätter med den vanliga rengöringsrutinen, kan du eliminera sminkrester och orenheter med olja.

  Hur använder man den? Med rena och torra händer ta en liten mängd olja och gnid in den på huden som med alla andra rengöringsmedel, massera i några sekunder. Blöt sedan en mjuk tvättlapp med varmt vatten och ta bort allt från ansiktet. Upprepa de två stegen tills du har rengjort ansiktet helt. Det rekommenderas att använda rena minihanddukar varje gång.

  Det är en naturlig metod som också används av skådespelare och modeller, men se upp: när sminket är mycket måste du upprepa operationen till och med upp till 20 gånger (någon säger att de varit tvungen att göra det upp till 40, för tung scen-make up) innan du får bort allt.

 • För håråterväxt efter rakning: de med mycket starkt hår känner ofta en lätt smärta på de ställen där nya hårstrån kommer upp några dagar efter rakning. För att lindra smärtan kan du massera huden med: Aloe vera gel, kokosolja, sötmandelolja. Två eller tre droppar tea tree eterisk olja kan också läggas till de nyss nämnda oljorna.

 • Om du ofta använder läppstift, särskilt de med en matt finish eller läppfärger, innan du applicerar dem, skydda läpparna med läppbalsam av god kvalitet, så att det absorberas bra. Faktum är att smink för munnen ofta inte är tillräckligt fuktgivande och har faktiskt motsatt effekt när det inte är av bra kvalitet.

Vilka är dina gröna skönhetshemligheter?

Advertisement