DIY-rynkkräm: gör din egen hemma med aloe vera och kokos!

av Hilda Maria Morgan

19 Mars 2022

DIY-rynkkräm: gör din egen hemma med aloe vera och kokos!
Advertisement

Tidens gång och daglig stress lämnar oundvikligen märken på vår hud, inklusive rynkor, som dock kan motverkas med effektiva botemedel som ingår i vår skönhetsrutin.

Allas behov är förvisso olika, men allas hud behöver alltid återfuktas även utvärtes, tack vare krämer och lotioner som vi kan använda varje dag. Om du vill prova ett naturligt botemedel mot rynkor i ansiktet kan du förbereda en kräm baserad på kokosolja och aloe vera gel, två ingredienser med många fördelaktiga egenskaper för huden. Läs vidare för att ta reda på mer.

Advertisement
Pexels

Pexels

Aloe vera kan inte få gamla rynkor att försvinna men det hjälper till att motverka bildandet av nya, eftersom det främjar produktionen av kollagen och elastin, och därmed kan en gelbaserad produkt som utvinns ur den användas i ansiktet, även runt ögon och mun (så länge du är väldigt noga med att inte få krämen i ögonen).

Kokosolja, å andra sidan, stärker hudens skyddande barriär, vilket gör att den förblir mer återfuktad och ser mer fyllig och frisk ut.

Hur man använder dessa ingredienser för huden:

  • 1 matsked ekologisk kokosolja
  • 2 matskedar aloe vera gel

(valfritt) om du vill kan du lägga till en eller två droppar av en eterisk olja med doft av nypon eller lavendel för att delikat parfymera produkten. Dessa extrakt är välgörande för huden och har en behagligt avslappnande effekt om de appliceras innan man går och lägger sig.

Blanda allt i en glasburk (även de av någon gammal kräm går bra, men bör rengöras och steriliseras innan) och applicera ett jämnt lager på ansiktet, massera försiktigt med cirkulära rörelser med fingertopparna. För en stark behandling kan du lämna produkten på under natten, skölj annars med varmt vatten efter 5 eller 10 minuter.

För att säkerställa att krämen inte blir för flytande, särskilt när den är varm, är det alltid bra att förvara den i kylen: även omedelbart efter att den har förberetts och innan den appliceras är det lämpligt att förvara den under några timmar i kylen så att den tjocknar lite. Efter att den har öppnats är det bäst att konsumera den ganska snabbt, ungefär inom ett par veckor. Med tanke på hur enkelt det är att förbereda den är det bättre att göra det oftare för att alltid ha en färsk produkt.

Även om dessa är naturliga ingredienser och tenderar att vara skonsamma mot huden, är det alltid lämpligt att se över att du inte är allergisk mot någon av komponenterna, och eventuellt provar den innan du applicerar någon gör-det-själv-kräm i ansiktet: lägg en liten mängd i armväcket och kontrollera eventuella reaktioner inom de närmaste 24-48 timmarna.

Advertisement