Säg farväl till påsarna under ögonen: prova dessa enkla och naturliga metoder!

av Hilda Maria Morgan

06 April 2022

Säg farväl till påsarna under ögonen: prova dessa enkla och naturliga metoder!
Advertisement

Påsar under ögonen, det vill säga de där fula svullnaderna som tynger blicken och ibland är jobbiga att erfara, är ett problem som kan ha många olika orsaker. Kost, stress, sömnbrist och till och med luftföroreningar kan bidra till deras utseende, och i vissa fall kan det vara en förändring i dagsrytmen och livsstilen som avgör försvinnandet av detta problem.

Hur som helst är det möjligt att mildra dess närvaro och lindra det obehag de ofta orsakar genom att ta till enkla gör-det-själv-medel, baserade på naturliga ingredienser: ta reda på hur du kan stärka och återfukta huden med enkla och ekonomiska metoder nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Aloe vera: aloe vera-blad innehåller en gel rik på vatten och proteiner, vitaminer, mineraler och andra ämnen som är mycket välgörande för huden. Det används vanligtvis för att behandla brännskador men det hjälper också i andra fall, som för svullnad runt ögonen. Klipp bara en bit av ett blad som du har tagit genom att lossa det från basen (utan att bryta det), ta ut gelen och massera runt ögonen. Var mycket försiktig så att du inte får gelen inuti ögonen, det kan orsaka irritation och smärta.
  • Sötmandelolja: oljan som erhålls från mandel (bäst är om den är kallpressad) är också utmärkt för att bekämpa svullnad runt ögonen, tack vare dess antiinflammatoriska och antioxiderande egenskaper. Den innehåller även retinol, vitamin E och vitamin K.
  • Tepåsar: grönt eller svart te innehåller koffein, som hjälper till att göra huden fastare och fylligare, samt att minska tecken på inflammation. Återigen innehåller te flavonoider, det vill säga antioxidanter. Så efter att ha förberett ett te med påsarna, låt dem svalna ordentligt (även i kylen) och lägg dem sedan under ögonen eller på dina slutna ögon i några minuter, tryck sedan försiktigt för att släppa ut lite te och massera lätt runt ögonen. Skölj med bara varmt vatten.
  • Gurkskivor: gurka är rik på vatten, C-vitamin som är energigivande för huden och även antioxidanter som verkar mot förorenande gifter i miljön, det vill säga de som ofta orsakar svullnad och rodnad. Skär gurkan i tunna skivor och lägg dem på slutna ögon eller skär en skiva i två halvmånar och låt verka under ögonen, och slappna av i cirka tio minuter eller mer innan du tar bort dem.

Har du en favoritmetod för att bli av med påsar under ögonen?

Advertisement