Hemorganisation: 7 idéer som är gratis för att förbättra din vardag

av Hilda Maria Morgan

21 Mars 2023

Hemorganisation: 7 idéer som är gratis för att förbättra din vardag
Advertisement

Städning, underhåll och hemorganisation i alla dess aspekter kräver oerhört mycket omsorg, flera redskap och produkter som kan göra skillnad. Ibland kostar det mycket pengar att köpa allt det här.

Ändå finns det mycket billigare alternativ som kan uppnås genom att vässa geniknölarna och återvinna. Med lite pengar och mycket list är det möjligt att hitta perfekta hjälpmedel för att ta hand om hemmet utan att nödvändigtvis behöva spendera en förmögenhet. Nedan visar vi några av dessa smarta knep som kan visa sig vara riktigt användbara och effektiva.

Advertisement
extrasauce_/Reddit

extrasauce_/Reddit

Fack för lådor finns nästan överallt, men de kostar. Alternativet är att göra dem själv genom att skära ut kartonger och göra dem till perfekta avskiljare för kläder och linne. En annan särskilt söt idé är att använda gamla muffinsformar som smyckesaskar eller till andra småsaker.

Advertisement
depressednsensitive/Reddit

depressednsensitive/Reddit

Engångstrasor för att ta bort damm är utan tvekan mycket bra hjälpmedel. Men vill du jämföra dem med fördelen att inte behöva köpa dem? Allt du behöver göra är att hitta en gammal tröja, klipp den i flera delar och använda tygresterna som dammtrasor. De är perfekta och billigare för att ersätta de ursprungliga. Prova för att se att det är sant.

syuk/Reddit

syuk/Reddit

Trädgårdsarbete kan också utövas med utmärkta DIY-vattenkannor. För att göra en, ta vilken tank i plast med lock som helst. Värm en nål i kontakt med en eldslåga tills den blir varm och använd den för att göra hål i locket på tanken. Allt du behöver göra sedan är att fylla tanken med vatten, stänga med det perforerade locket och vattna.

Att klä in lådor med tyg eller filt-tyg för att bättre organisera husets utrymmen är en utmärkt lösning för att få många behållare utan kostnad. Fördelen, förutom att spara, ligger i det faktum att du kan välja storlek, material och färg eller mönster som du ska klä in lådorna med. Och på webben finns det oändligt med tutorials för att göra det på ett enkelt sätt och med bara några få steg.

Reddit

Reddit

Ett billigare, grönare och giftfritt alternativ till blekmedel eller liknande produkter för rengöring av fogar, kakel och resten av badrummet är en bikarbonatbaserad rengöringsblandning. Blanda bikarbonat med flingor av Marseille-tvål och några droppar av en valfri eterisk olja. Du kan blanda allt för att reducera det till pulver och sedan använda det tillsammans med vatten för att ta bort smuts från de ovan nämnda områdena.

Advertisement

Även våtservetter för rengöring kan enkelt förberedas hemma utan att man behöva köpa dem. Skär en hushållspappersrulle på mitten och lägg den i en tom kaffeburk eller glasburk. Vid sidan av, blanda en kopp vinäger, en halv kopp vatten, en halv kopp denaturerad alkohol och några droppar diskmedel. Häll lösningen på rullen i burken så att den blir helt blöt. När papperet är blött, ta ut rullen och börja riva av pappren från mitten, som du skulle göra med en köpt förpackning.

Pixabay

Pixabay

För en billig och helt naturlig luftfräschare, prova att använda kaffesump. Låt kaffesumparna torka och blanda dem med några droppar vaniljextrakt. Lägg sedan blandningen i en gammal strumpa stängd som en påse eller i en behållare som kan lämnas öppen där det behövs. Kaffesump neutraliserar dålig lukt perfekt och vanilj hjälper självklart till att deodorisera på ett helt naturligt sätt.

Har du någonsin provat någon av dessa idéer?

Advertisement