5 användbara och geniala tips för ett renare och mer funktionellt hem

av Hilda Maria Morgan

14 Mars 2023

5 användbara och geniala tips för ett renare och mer funktionellt hem
Advertisement

Ett rent och väldoftande hem till minimal ansträngning är drömmen för alla som har tagit itu med hushållssysslor minst en gång i livet. Ibland räcker det verkligen med en gnutta kreativitet för att lösa problem som lagts på is under en tid eller för att förenkla vissa uppgifter som vid första anblick kan verka svåra eller kanske dyra.

Det finns faktiskt många lösningar som kan underlätta vårt liv, vilket ger oss ännu mer tid att ägna åt oss själva eller på intressen och ofta finns lösningarna precis i närheten eller inom synhåll, allt du behöver göra är att uppmärksamma dem. Nedan föreslår vi några enkla råd som omedelbart gör ditt hem renare och mer funktionellt.

via Creativo/Facebook

Advertisement

1. Garderobsfräschare

1. Garderobsfräschare

Creativo/Facebook

Trosskydd är inte bara praktiska tillbehör för kvinnlig hygien, utan kan vid behov förvandlas till praktiska garderobsfräschare. Häll lite väldoftande sköljmedel på ett trosskydd och fäst det på en innervägg i garderoben: det kommer att utsöndra en god doft under lång tid.

Advertisement

2. Säker stängning utan påsklämmor

2. Säker stängning utan påsklämmor

Creativo/Facebook

När du ska återförsluta ett paket pasta, ris, chips, popcorn eller flingor är det viktigt att förslutningen är tät, både för att undvika att påsens innehåll spills ut i skåpet eller på golvet, och för att förlänga hållbarheten på livsmedlet. Om du inte har klädnypor eller påsklämmor till ditt förfogande kan du skapa en läckagesäker förslutning genom att helt enkelt vika påsen på rätt sätt: släta ut påsen och vik de två sidorna inåt för att bilda en triangel, vänd på förpackningen och vik ner, för sedan de två hörnen utåt. Påsen kommer att vara perfekt stängd!

3. Perfekt ugnsgaller

3. Perfekt ugnsgaller

Creativo/Facebook

Behöver du rengöra ugnsgallret och vet inte hur du ska göra för att få bort beläggningarna? Det finns en metod som gör att du kan göra det snabbt och utan ansträngning. Ta ut gallret från ugnen och ställ det på diskhon, ta sedan en bit aluminiumfolie och rulla det till en boll. Häll lite diskmedel på folien och gnugga det noggrant mot gallret. Vänta bara tills du får se vilket strålande resultat du kommer att få.

4. Plastfolie redo att användas

4. Plastfolie redo att användas

Creativo/Facebook

Plastfolie är ett mycket användbart och praktiskt hjälpmedel för att täcka mat, men ofta sitter den så bra på rullen att det är svårt att ta loss den utan att den går sönder. Hemligheten för att alltid ha plastfolien redo att användas utan ansträngning är att lämna den i kartongförpackningen och vika upp de två sidohörnen som öppnar ett hål i mitten av rullen. På detta sätt kommer rullen att förbli fixerad vid förpackningen och kan enkelt snurra. Din plastfolie kommer lossna lätt.

5. Airfryer som ny

5. Airfryer som ny

Creativo/Facebook

Slutligen föreslår vi en praktisk och snabb metod för att enkelt rengöra din airfryer. Placera en diskmaskinstablett inuti den, fyll på med varmt vatten och kör maskinen på 200 grader i 3 minuter. Töm sedan din airfryer så ska du se att den är ren som om den vore ny igen.

Kände du redan till dessa knep? Upptäck fler i videon!

Advertisement
Advertisement