8 knep för att ordna upp ditt hem med vanliga föremål

av Hilda Maria Morgan

14 Mars 2023

8 knep för att ordna upp ditt hem med vanliga föremål
Advertisement

När vi rutinstädar hemma brukar vi först rensa de synliga ytorna, och rengöra golvet noggrant. Bara ibland har vi tid att öppna garderober, skafferi och lådor för att titta in och bestämma om vi behöver göra ett urval av produkterna, och återställa ordning. Detta i sig är inte ett problem, men när vi behöver ta något snabbt från något av dessa utrymmen som kanske är dåligt organiserat, så stiger frustrationsnivån rejält, eftersom det ibland händer att vi inte lyckas hitta det vi behöver på momangen, och det därför slutar med att vi rotar runt bland grejerna och det är inte ovanligt att något faller till marken eller att det skapas ännu mer oordning än innan.

Därför är det tillrådligt att planera i förväg och organisera dessa väsentliga utrymmen för att inte tillåta kaoset att sprida sig: för att göra detta kan vi använda oss av några snabba och enkla knep, som de du ser nedan.

via Creativo/Facebook

Advertisement

Livsmedel i påsar i skafferiet

Livsmedel i påsar i skafferiet

Creativo/Facebook

Utrymmena inuti köksskåpen är ofta stora och därför staplar vi påsar, förpackningar och föremål av olika slag inuti dem. När det gäller påsar med livsmedel kan du dock hjälpa dig själv att hålla ordning genom att behandla dem som om de vore... små klädesplagg! En expanderbar stav och dokumentklämmor är allt du behöver. Och det kommer att frigöra hyllutrymme för så mycket mer!

Advertisement

Skönhetsprodukterna i lådorna

Skönhetsprodukterna i lådorna

Creativo/Facebook

I lådorna i badrummet och sovrummet kan det verkligen uppstå en oformlig hög av olika saker: skönhetsprodukter, olika accessoarer, hårtorkar, plattång, rakhyvlar med mera. Det bästa är att dela upp dem efter kategori, och när det gäller olika flaskor och tuber med hudkrämer, är en superbillig metod att dela upp en låda i sektorer med hjälp av gummiband. Med dem skapar du ett rutnät för att sätta in varje produkt, som alltid kommer att stå kvar på bästa plats.

Under diskbänken

Under diskbänken

Creativo/Facebook

Under diskbänken har vi ofta många sprayprodukter för att rengöra husets olika ytor. Det bekvämaste man kan göra, när man inte vill investera i skåp och hyllor utan behöver ordna dem i detta trånga utrymme, är att ta en expanderbar stav och hänga alla sprayflaskor på den. På botten kommer du få plats med många andra saker, alla placerade i ordning.

Skor

Skor

Creativo/Facebook

Även för skorna i en möbel, när det inte finns ett skoställ, visar sig ovanstående expanderbara stång vara ovärderlig: med den kan du faktiskt skapa två nivåer för att ställa in skor och tofflor eller låga sandaler!

Undanställd mat i kylen

Undanställd mat i kylen

Creativo/Facebook

Behöver du förvara tallrikar och skålar i kylen? De staplas inte lika lätt som de gör i stängda matlådor, och du riskerar att en skål sjunker ner i maten i en annan skål... Såvida du inte har några ätpinnar redo (eller något liknande), som gör att du kan placera en skål eller behållare ovanpå en annan utan risk!

Du kan se hur du utför alla dessa knep och flera andra superanvändbara trick i vår video nedan.

Advertisement
Advertisement