IKEA-hacks: hur man förvandlar en skärbräda till 3 användbara och eleganta tillbehör för hemmet

av Hilda Maria Morgan

13 Mars 2023

IKEA-hacks: hur man förvandlar en skärbräda till 3 användbara och eleganta tillbehör för hemmet
Advertisement

Varje gång vi köper ett tillbehör för att vi har ett specifikt behov av det hemma, tänker vi oftast inte på hur många andra användningsområden vi skulle kunna få av det, och det är normalt att det är så här. Men när vi går runt i möbelaffärer fulla av idéer, som den svenska möbeljätten IKEA, kan vi verkligen låta fantasin flöda och föreställa oss de alternativa användningsområdena för massor av föremål som vi råkar på. Och när vi inte kommer på dem själva, kommer förslagen online till undsättning.

Till exempel kan en enkel skärbräda bli det datorstöd vi behövde för att snabbt förvandla vilket bord som helst, även köksbordet, till en mycket bekvämare arbetsstation, med mera. Tillsammans med Medina Grillo upptäcker vi tillsammans 3 fantastiska idéer för att förvandla STOLTHET bambuskärbräda till sensationella tillbehör.

via Medina Grillo/Instagram

Advertisement
IKEA

IKEA

På sin Instagramprofil delar denna kvinna med sig av många praktiska idéer för att inreda på ett förtrollande sätt, med en delikat och modern stil som kan passa i många olika hem.

I en av sina videor visar hon oss tre mycket enkla sätt att använda den upphöjda köksbrädan.

Advertisement
@grillodesigns/Instagram

@grillodesigns/Instagram

Allt du behöver göra är att placera den på soffbordet i vardagsrummet, på köksbordet eller var än den behövs, för att göra den till ett stativ för bärbara datorer eller surfplattor, för att fungera bekvämare i delar av huset där du kanske behöver öppna dessa enheter i alla hast, och som därför inte alltid är utrustade med mediastationer.

@grillodesigns/Instagram

@grillodesigns/Instagram

I köket, men faktiskt nästan överallt där du behöver den hemma, är denna skärbräda redo att bli en bedårande upphöjd avsats: den kan hjälpa dig att ordna upp, att smakfullt dekorera arbetsytor, men även ytorna kring handfatet i badrummet. Och du kan också använda den för att hitta plats för fler saker inuti väggskåp eller i ett skafferi.

Och om du helt enkelt vänder på den skulle den kunna fungera som ett bokstöd (eller ska vi säga bokhållare?) att användas i bokhyllor, på en hylla och till och med på nattduksbordet bredvid sängen, som du kan se i videon som blivit viral online, som vi länkar till nedan.

Ett ekonomiskt inköp som kan revolutionera många delar av huset: den är verkligen värd att överväga att skaffa sig. Och varför inte, du kan måla den för att få den att ännu mer matcha din inredning och din personliga stil!

Advertisement