Är du osäker på hur du kan hantera röran hemma? Upptäck inredningstillbehören som kan hjälpa dig!

av Titti Carlberg

08 Mars 2022

Är du osäker på hur du kan hantera röran hemma? Upptäck inredningstillbehören som kan hjälpa dig!
Advertisement

Det finns ingen magisk formel för att få röran att försvinna för alltid, men du kan vara försiktig så att du inte genererar en ansamling av föremål och smuts på alla tillgängliga ytor. Det är dock sant att vi kan hjälpa oss själva att bättre organisera utrymmena genom att tillgripa någon lämplig lösning, som att att ställa in lådor och tillbehör som passar utrymmet i möblerna.

Faktum är att vi inte alltid i förväg kan förutse hur vi på det mest effektiva sättet kan utnyttja varje utrymme, så därför kan det vara bra att göra en del inköp. Korgar, förvaringslådor och mer: ta en titt på idéerna nedan, det kanske finns något förslag som passar dig!

Advertisement
Amazon

Amazon

En vagn med stora och rymliga lådor kan bli anvädbar i kontorsrummet, men även i badrummet eller i hörnet där du ägnar dig åt kreativt arbete, sömnad, reparationer och liknande.

Generellt sett är vagnar med lådor eller korgar mycket användbara i alla rum, från köket till badrummet. Om du har ledig plats mot en vägg eller mellan några möbler, leta då efter en som passar bäst för utrymmet.

Advertisement
Amazon

Amazon

En sminkorganisator: när du inte har möjlighet att strukturera en låda med alla nödvändiga fack, tydligt märkta med avdelare, är dessa kompakta lösningar som placeras på toalettbordet eller badrumshyllan till stor hjälp. Allt kommer att ligga väl synligt och det kommer spara tid när du sminkar dig på morgonen.

De kan också bli användbara som skrivbordsarrangör.

Amazon

Amazon

Om det inte finns en fönsterbräda bredvid duschkabinen eller en användbar hylla vid badkaret, kan du investera i de rostfria förvaringskorgarna som du sätter upp på väggen. De finns i alla former och storlekar, även de som har fler fack och är utrustade med användbara hängare, så att du inte längre har flaskor, handskar och svampar utspridda.

Amazon

Amazon

Utrymmet under sängen är något som aldrig bör underskattas. Du kan använda lådor med hjul, eller enkla hårda förvaringslådor med invändiga fack som är bekväma att hantera och som inte fylls med damm, hår eller djurhår.

Amazon

Amazon

Korgar: oavsett om de är gjorda av trä, metall, naturfiber eller tyg, du kommer aldrig att ha för många. Se till att välja en typ med ett mönster som passar bra i rummet, så hjälper de till att hålla odning med stil.

Advertisement
Amazon

Amazon

Finns det inte plats för borstar och hårtorken i en låda? Välj ett stöd för att ha dem på väggen.

Amazon

Amazon

Vid ingången till huset eller i ett hörn i sovrummet är det möjligt att det står många par skor. Överväg att använda ett öppet skoskåp, som är tillräckligt smalt för att inte stjäla för mycket utrymme, men stadigt nog för att ha skorna på så att de inte lämnar förödelse på golvet. Det finns även hopfällbara modeller som du kan ta med dig på exempelvis en campingtur!

Vilka är dina bästa inköp för att hålla ordning hemma?

Advertisement