Organisera dina halsdukar och sjalar med en av dessa 10 utrymmesbesparande metoder

av Hilda Maria Morgan

09 Februari 2023

Organisera dina halsdukar och sjalar med en av dessa 10 utrymmesbesparande metoder
Advertisement

Halsdukar och sjalar är accessoarer som är svåra att klara sig utan för att fullända sitt utseende, och de blir verkligen oumbärliga när du behöver skydda dig mot kylan. Och pysslar du med virkning och stickning har du förmodligen ett enormt utbud av dem hemma. Halsdukar, sjalar och foulards finns av oändligt många olika typer och material, och om du inte bara har väldigt få är det mycket troligt att de trängs i någon låda eller möbel på ett kaotiskt sätt.

Det krävs lite organisation för att hålla dem från att ta upp onödigt utrymme, och det handlar inte bara om att veta hur man viker eller rullar ihop dem ordentligt. För detta syfte är vissa inredningstillbehör mer användbara, även skapade med gör det själv, som hjälper till att hålla ordning utan ansträngning. Här följer några idéer för att inspirera dig.

Advertisement

Rulla ihop dem snyggt och lägg dem i en korg: det är enkelt, praktiskt och snabbt.

Advertisement

För de minska sjalarna, som är mindre skrymmande, är till och med tanken på att placera dem i någon välgjord transparent behållare, som en gammal glasburk med lock, en trevlig och annorlunda idé.

Om de inte är alltför många och du vill hålla dem i ordning, väl åtskilda från varandra i en låda, kan du skära ut segment från PVC-rör och använda dem som avdelare.

En trälåda uppdelad i många lika stora fack blir en fantastisk halsdukshållare att hänga på väggen, vilken inreder med originalitet.

Allt du behöver är två eller tre skenor eller handdukshållare fästa i en ledig del av väggen, kanske till och med bakom dörren (där man inte skulle få plats med något annat) och du kan snabbt placera alla halsdukar, även de tyngsta, som du bär oftast under varje årstid.

Advertisement

Alla som är säkra på att de kan hålla dammet borta kan njuta av en rolig och färgstark uppvisning: fyll stegpinnarna med massor av färgglada halsdukar.

Om du viker dem alla till fyrkanter eller rektanglar kan du behandla dem som om de vore tidskrifter, och placera dem på ett speciellt stöd monterat på väggen. Ordning och effektivitet.

Advertisement

Inuti garderoben, eller var du än hittar en plats, är runda ringar som de till gardinstänger ett värdefullt hjälpmedel för att hänga många olika halsdukar på en enda galge. Och det fungerar med slipsar också.

Ett uppfinningsrikt gör det själv-knep: varje halsduk hålls av en klädnypa fäst vid en liten träbalk.

Advertisement

Det finns många organisatörer för kläder, som de med roterande pinnar som fungerar till T-shirts men även till halsdukar.

Vilken metod gillar du bäst?

Advertisement