Renare och prydligare sovrum: vi avslöjar ett enkelt knep för att lyckas

av Hilda Maria Morgan

10 Mars 2023

Renare och prydligare sovrum: vi avslöjar ett enkelt knep för att lyckas
Advertisement

Vi gör mycket för att inreda och dekorera våra hem så att de verkligen blir den bekvämaste platsen att spendera vår tid på, så att de speglar vår smak och blir den trevliga tillflyktsort att ladda om på innan vi startar igång ännu en ny dag eller en ny vecka med olika åtaganden. Och framför allt är sovrummet det bo där vi kan finna ro varje kväll och de stunder då vi kopplar av, ett intimt utrymme där man äntligen kan vila. Men när det ständigt råder oordning, känns det knappast riktigt avkopplande, för att inte tala om att ju mer kaotiskt det är, desto svårare och jobbigare blir det att hålla det rent.

Utöver de normala knepen som vi alla känner till för att försöka att inte generera för mycket oreda, finns också ett enkelt knep som kan verka trivialt men som verkligen kan hjälpa mycket. Så förutom att leta efter utrymmesbesparande lösningar för att effektivt möblera och utrusta alla tillgängliga utrymmen, speciellt i och runt garderoberna, för att inte ständigt lämna olika kläder och accessoarer utspridda i rummet, kan vi lägga till ytterligare ett element.

Vi syftar på en enkel papperskorg. Vi har dem i köket, i badrummet, kanske i rummet som används som kontor, men de är faktiskt också viktiga i sovrummet.

Advertisement
AnnaMariola/Amazon

AnnaMariola/Amazon

Inte bara när vi städar eller gör iordning ett hörn av sovrummet, utan också under den dagliga användningen av rummet behöver vi faktiskt, när vi tänker på det, slänga många olika föremål och därför är det bra att ha en soptunna redo att samla in skräpet.

Eftersom den ska vara i sovrummet kan vi till och med tillåta oss att spendera lite mer och välja en modell med en mer raffinerad design, och material som matchar resten av inredningen.

Advertisement
Marghe/Amazon

Marghe/Amazon

Och om vi innerst inne inser att vi ständigt genererar olika typer av skräp även i sovrummet, kanske det vore ännu bättre att överväga en liten soptunna designad för en sorterad avfallsinsamling, men i en mer kompakt form.

IKEA

IKEA

Således kan sopkärl, med modernt eller mer rustikt utseende, som är effektiva och ursprungligen designades för köket eller badrummet också vara mycket användbara i sovrummet.

Gedy/Amazon

Gedy/Amazon

Tänk på när du tömmer fickorna på något klädesplagg, när du klipper bort etiketterna på ett nytt inköp, när du rotar i en byrålåda och hittar tusen saker som det är dags att slänga. Och dessutom när du byter väska eller ryggsäck, och du upptäcker att den förra innehöll massor av kvitton och annat oanvändbart skräp.

WoodWorkersEG/Etsy

WoodWorkersEG/Etsy

Förpackningen som nyköpta föremål kommer i, och varför inte, även plastflaskor och plastlock, eller påsar och andra förpackningar av snacks eller drycker som vi konsumerar i sovrummet. Näsdukarna som vi använder dagligen... Det finns verkligen massor av olika sorters skräp som kanske inte direkt skapar riktiga högar, och alltså nöjer vi oss kanske med att stoppa ner dem i en påse som sedan hamnar i sopsinsamlingen.

Advertisement
TheForeignBling/Etsy

TheForeignBling/Etsy

Ändå skulle vi kunna överväga att hjälpa oss på vägen genom att ställa en papperskorg där det oftast händer att vi behöver slänga något, gärna inte för långt från sängen, och ingenting hindrar oss från att välja modeller som är lite pråligare och kapabla att inreda på ett riktigt originellt sätt.

Wikimedia Commons

Wikimedia Commons

Kort sagt, ett enda tillbehör, spot on i sin design och använd på det lämpligaste sättet för våra behov, kan fungera som ett trollspö som hjälper oss att se till att ordning och reda bibehålls även i sovrummet.

Advertisement