Vänta med att slänga dem: dessa 8 föremål kan fortfarande komma till nytta på många olika sätt

av Hilda Maria Morgan

11 Mars 2023

Vänta med att slänga dem: dessa 8 föremål kan fortfarande komma till nytta på många olika sätt
Advertisement

Hur många gånger har det inte hänt att vi gått igenom något mindre använt hörn av hemmet, eller något skrymsle i en möbel dit vi oftast inte kastar en blick, och insett att det finns föremål som inte har använts på en lång tid, som kanske också är slitna eller trasiga, som bara samlar damm och tar upp användbar plats? I de fallen har vi alltid åtminstone två val: göra oss av med dem på något sätt, eller fundera på att återställa dem. I det andra fallet, beroende på deras tillstånd, kan vi överväga att reparera och återställa, eller omvandla dessa gamla föremål till något nytt, vackert och användbart.

Även de mest obetydliga föremål som ett par nedslitna strumpor kan faktiskt visa sig vara användbara på flera sätt. Nedan hittar du idéer på 8 föremål som kan vara värda att ha kvar.

Advertisement

Gamla strumpor

Gamla strumpor

Jiuholar/Reddit

Lite ris och en mikrovågsugn: snabb och enkel användning, värdefull för många tillfällen, och kräver endast dessa två element. Faktum är att du kan förvandla en strumpa till en mjuk värmepåse, helt enkelt genom att fylla den med ris, stänga till toppen och sedan värma den i mikron på medelhög effekt i 45 sekunder. Den kommer att hjälp dig att slappna av i musklerna, eller hjälpa mot värken av vissa magsmärtor.

Om du använder långa strumpor, eller syr ihop flera tillsammans för att skapa en tub, och fyller dem med gamla tygtrasor, filtar eller ännu bättre kuddstoppning, får du ett dragskydd som kan placeras i fönstren. Och annars kan du använda strumpor (särskilt mjuka) för att damma av de svårnådda springorna, som de på persiennerna.

Advertisement

Plastskedar

Plastskedar

Tutorial via instructables.com

Det finns tusen högtidspyssel (särskilt till jul) för att återvinna plastskedar, dessa engångsredskap som nu håller på att tas bort från kök runt om i världen till förmån för grönare alternativ. Om du har några förpackningar kvar hemma kanske du till och med kan överväga att sätta ihop dem för att skapa lampor och ljuslyktor med en attraktiv design!

Gamla böcker

Gamla böcker

SecretSafeBooks/Etsy

Alla vill inte skiljas från sina böcker och skulle heller inte kunna med sig att klippa i dem och använda dem som ett kreativt material. Men ibland är ingripandet på dessa föremål, som är värdefulla på sitt eget sätt, ett sätt att inte behöva göra sig av med dem, när det inte finns några andra alternativ för att behålla dem, och inte heller någon som vill ha dem.

En idé kan då vara att förvandla dem till hemliga askar, gömda bland många andra böcker i en bokhylla. Och online finns det ingen brist på idéer för att göra riktiga hyllor av dem!

Koppar och muggar

Koppar och muggar

fancygrandpah/Reddit

Med tiden är det oundvikligt att te- eller frukostkoppar till slut går sönder, eller gradvis blir oanvändbara eftersom vissa muggar, tekannor eller andra element förstörts (så många handtag som går sönder!). Varför inte göra krukor av dem för långsamväxande suckulenter? De skulle bli fina presenter!

Och sedan kan de bli behållare för det man har i fickan, köks- och kontorsbehållare, till och med fågelmatare i trädgården!

Däck

Däck

stockvault.net, Stylemepretty.com (tutorial)

Om du behöver en bekväm sits eller ett fotstöd, som kanske till och med har ett fack inuti för förvaring, så släng inte gamla däck. Det spelar ingen roll om de är slitna eller spruckna, så länge de fortfarande är intakta, du kommer att täcka eventuella skador med en möbelklädsel. De blir robusta möbler som också lämpar sig för utomhusbruk.

Advertisement

Trappor

Trappor

Wikimedia Commons, SarahJoyblog.com (tutorial)

Att använda stegar för att inreda hemmet har varit en modern kulttrend sedan flera år. Även de minsta kan bli till hyllor för att placera föremål, eller fyllas med böcker eller för att ha som bekväma stödytor i badrummet. De kan till och med förvandlas till rustika nattduksbord!

Skjortor

Skjortor

socolormeobvious/Reddit, onsuttonplace.com (tutorial)

Har skjortan sliten krage och ärm? Du behöver inte vara en expertskräddare för att förvandla den till ett originellt örngott för en prydnadskudde.

Advertisement

Ramar

En stor värdefull ram som går sönder kanske förtjänar att återställas, men de små och mer smaklösa fundera vi inte en extra gång över innan vi slänger... Om inte vi kanske inte gillar tanken på att förvandla dem till praktiska väggsmyckeskrin, eller också vanliga smyckeskrin.

Redo för att kreativt återvinna?

Advertisement