11 husmorsknep som alltid är värda att komma ihåg

av Hilda Maria Morgan

06 Mars 2023

11 husmorsknep som alltid är värda att komma ihåg
Advertisement

Oförutsedda händelser och sysslor kan hända oss varje dag och stjäla mycket av vår användbara tid, när vi kanske inte har så mycket tid tillgängligt eller redan är trötta på grund av en hel rad andra uppgifter. Därför blir de där händelserna som kanske inte egentligen är så tröttsamma tusen gånger jobbigare bara för att vi råkar på dem när vi verkligen varken har lust eller ork längre. Att kunna spara tid och ansträngning blir därför ett sätt att få sinnesfrid, och det är därför en hel rad knep, eller life hacks, kan förändra vår vardag.

Från metoder för att göra irriterande typer av städning utan alltför mycket ansträngning, till metoder för att påskynda de vanligaste sysslorna eller undvika problem även när du är ute och reser, här kommer några av de mest kända och mest uppskattade råden någonsin.

B_lovedobservations/Reddit

B_lovedobservations/Reddit

Om du vill klippa naglarna utan att behöva oroa dig för att fånga in nagelbitar som flyger iväg när du använder nagelklipparen, kan du bara sätta tejp på ändarna av den!

Advertisement
lazergun4/Reddit

lazergun4/Reddit

Inget trassel mellan armbanden, du kan lägga vart och ett i ett fack i tablettaskarna. Ett bekvämt knep när du är på resa.

AnotherAllie89/Reddit

AnotherAllie89/Reddit

Och om du inte åkte iväg utrustad med ett smyckeskrin, kan du skapa ett likvärdigt resultat med en handduk och lite tejp, så att halskedjor, armband, fotlänkar och liknande förblir väl åtskilda och skyddade även i din resväska.

ReadyPlayer85/Reddit

ReadyPlayer85/Reddit

Inga mynt till kundvagnen? Inga problem, troligtvis fungerar en av de runda nycklarna som du har med dig.

Reddit

Reddit

För att bekvämt kunna läsa receptböcker och recept i tidningar kan du använda dig av en galge, en av de som är utrustade med klädnypor, som kan hålla boken öppen där du behöver den och som även hänger på den mest bekväma höjden för läsning utan att belamra arbetsytan.

Advertisement
Gracefulfollies/Reddit

Gracefulfollies/Reddit

Ibland händer det att bh-stoppningen tappar sin form efter tvätten, men det är bara att värma upp den med en hårtork så blir den som ny igen.

ABorealis/Reddit

ABorealis/Reddit

Det lurar ständigt massor av smuts mellan tangenterna på datorns tangentbord, men det finns olika metoder för att få bort det: du kan använda den klibbiga delen av en post-it-lapp, och föra den mellan springorna, utrusta dig med en luftpump (som de också används för kameraobjektiv), eller använd tejp för att fästa ett sugrör i änden av ett dammsugarmunstycke.

Advertisement
KiZeTV 3/Reddit

KiZeTV 3/Reddit

Du behöver värma eller laga två pizzor samtidigt, men du har bara en plåt? Skär dem bara på mitten och ordna dem som du ser på bilden, så får de plats.

IT_Serpent/Reddit

IT_Serpent/Reddit

När duschmunstycket är igensatt med kalk, behöver du inte ta bort det manuellt, utan spraya bara vit vinäger i hålen, häll sedan lite mer i en plastpåse och sätt den runt duschhuvudet, så att duschmunstycket hålls i vinägern över natten. Nästa morgon kommer kvarvarande kalksten att lossna lätt med en tandborste.

Advertisement
Reddit

Reddit

För att på bästa sätt rengöra mixern direkt efter användning, häll diskmedel och vatten i dem och sätt på den så kommer den att bli gnistrande ren!

BayanBennett/Reddit

BayanBennett/Reddit

Att snabbt och bekvämt stryka en skjortkrage blir lättare om du använder en plattång.

Vilka av dessa knep använde du dig redan av?

Advertisement