14 billiga och funktionella idéer för att hantera garageutrymmet

av Hilda Maria Morgan

07 Mars 2023

14 billiga och funktionella idéer för att hantera garageutrymmet
Advertisement

Garaget är vanligtvis ett utrymme där ständig oordning råder; denna del av hemmet är i själva verket den som ofta är avsedd för förvaring av alla de föremål och produkter som vi inte alltid behöver eller som till och med är en del av vårt förflutna men vi inte har hjärta att slänga. Alltså blir det ofta så att garaget förvandlas till en basar av verktyg och souvenirer: gamla leksaker, cyklar, trehjulingar, väskor, sportutrustning, strandartiklar, snickeri- och trädgårdsredskap: vi förvarar jättemånga föremål i våra garage och därför är det viktigt att det är välorganiserat, för att alltid garantera perfekt ordning och för att vi snabbt ska kunna hitta det vi behöver.

Nedan föreslår vi 14 riktigt geniala förvaringsidéer, som gör att du kan ha ett garage organiserat på bästa möjliga sätt som ständigt är i ordning till en liten kostnad.

Advertisement

1. Skenor på väggen

Väggskenor är alltid en utmärkt lösning för att hålla ordning och för att få ut det mesta av golvytan. Du kan använda dem för att hänga upp verktyg, föremål, kläder, men även barnvagnar, trehjulingar och cyklar.

Advertisement

2. Lastpallställ

Lastpallar som lutas vertikalt mot väggen förvandlas till perfekta ställ för att hålla ordning på alla dina trädgårdsredskap, såväl som paraplyer, hopfällda tält och allt som kan förvaras vertikalt med minimal oreda.

3. Utrustad vägg

För att förvara verktyg, handskar och tillbehör kan du utrusta en vägg med krokar eller vid behov även hyllor.

4. Takhyllor

Dra även nytta av taket för att spara utrymme, genom att installera höga hyllor. Du kan förvara allt möjligt där och kommer få lätt att röra dig i garaget.

5. Uppfällbart arbetsbord

För att inte behöva ge upp ditt arbetsbord och samtidigt inte ha det i vägen när du rör dig i garaget, välj en hopfällbar lösning; genom att kombinera den med en utrustad vägg kommer du alltid att ha allt du behöver nära till hands utan att behöva ha ett belamrat utrymme.

Advertisement

6. Dörrfack

Maximera utrymmet med fack som hänger direkt på dörren.

7. Takskenor

Skenor som sitter i taket hjälper dig att hålla ordning på dina fyllda behållare utan att belamra golv- och vägghyllorna.

Advertisement

8. Cyklar i taket

Även cyklar kan förvaras hängande från taket med speciella krokar.

9. Perforerad panel som bakgrund i skåpen

Ett annat utmärkt hjälpmedel för att spara utrymme är att använda en perforerad panel som bakgrundsvägg i skåpen: mer utrymme för att förvara verktyg och andra föremål, och allt du behöver kommer alltid att vara nära till hands.

Advertisement

10. Bord och avsatser

För att få ut det mesta av det utrymme som finns tillgängligt på höjden kan du använda bord och avsatser för att förvara dina föremål.

11. Trähyllor

En hyllenhet i trä kan hjälpa dig att hålla ordning på alla dina saker. Och det bästa är om de åtföljs av korgar för att dela av dem.

Advertisement

12. Väggautomat

En slags väggautomat för skruvar och bultar är vad du behöver för en omedelbart snyggare miljö.

13. Elegant förvaringsenhet

För den som gillar att vara elegant även i garaget, välj en snygg möbel med dörrar, ett arbetsbord, hyllor och en perforerad panel för att hänga upp allt du behöver.

Advertisement

14. Färghinkar

Vad sägs om att använda gamla färghinkar upphängda på väggen som behållare?

Hur organiserar du ditt garage?

Advertisement