Två simpla ingredienser räcker för att skapa ett mycket effektivt universalrengöringsmedel

av Hilda Maria Morgan

10 Mars 2023

Två simpla ingredienser räcker för att skapa ett mycket effektivt universalrengöringsmedel
Advertisement

För att städa huset köper vi vanligtvis flera produkter för specifikt avsedda användningsområden. Och det verkar alltid som att rengöringsmedlen aldrig riktigt räcker till. Denna vana innebär en avsevärd ekonomisk utgift, såväl som den fyller våra hem med produkter som vi ibland bara använder några gånger om året.

Om du också har råkat rota i ett tvättmedelsskåp fullt av produkter av alla möjliga slag och kvaliteter, så har du säkert också frågat dig själv minst en gång om det finns ett alternativ som inte bara är effektivt utan också mångsidigt, så att du skulle kunna spara både på utgifterna och framför allt undvika oredan.

Tja, svaret på din fråga är ja; och du kan till och med göra den här produkten själv med två ingredienser som alltid finns i tvättmedelsskåpet.

Ingredienser och tillvägagångssätt

Ingredienser och tillvägagångssätt

Creativo

För att göra detta universalrengöringsmedel behöver du ytterst få och enkla ingredienser:

  • 1/4 kopp sköljmedel
  • 1/2 kopp diskmedel - om du föredrar ett ännu mer naturligt men lika effektivt alternativ kan du byta ut diskmedel mot samma mängd flytande Marseille-tvål
  • 1 tesked förtärbar alkohol
  • 1 sprayflaska

Blanda dessa 3 ingredienser i en skål, överför dem sedan till sprayflaskan och ditt allrengöringsmedel är klart. Skaka före varje användning för att säkerställa bästa möjliga homogenitet i blandningen.

Advertisement

Användningsområden

Användningsområden

Creativo

Användningsområdena för detta rengöringsmedel är många och du kommer äntligen kunna säga adjö till oredan i tvättmedelsskåpet, eftersom detta rengöringsmedel kan användas på alla ytor.

  • Utmärkt för rengöring av badrummet, det avfettar och desinficerar samtidigt som det lämnar en mycket behaglig doft;
  • perfekt för rengöring av kakel, speciellt med ljusa fogar. Spraya produkten och låt den verka i några minuter, fogarna blir vita igen och kakelplattorna blir helt rena och sanerade.
  • denna produkt är också lämplig för rengöring av innedörrar och fönster, särskilt på tätningar som tenderar att samla på sig smuts och mögel, men även dörrkarmar, fönsterkarmar, handtag. Spraya produkten, låt den verka i några minuter, skölj sedan bort överskottet med en fuktig trasa och torka med en mikrofiberduk.

Tack vare detta rengöringsmedel blir ditt hem inte bara rent på ett ögonblick, utan det kommer också att dofta gott!

Advertisement