6 fantasifulla kreativa pysseltips att göra med pasta

av Hilda Maria Morgan

11 Mars 2023

6 fantasifulla kreativa pysseltips att göra med pasta
Advertisement

För att göra kreativa pyssel som barnen tycker är roliga på fritiden och under stunder av avkoppling, är varje material värt att utnyttjas för att ge tillfredsställelse.

Den enda ingrediensen som aldrig bör saknas är fantasi. Finns det dessutom lite fingerfärdighet så skadar det förstås aldrig, men vi syftar på så enkla kreativa aktiviteter att även den som inte är särskilt insatt i gör det själv-världen klarar sig perfekt utan problem. Inte av en slump handlar det om aktiviteter som passar för barn. Här vill vi fokusera på en speciell typ av kreativa pyssel, nämligen de som görs med pasta. Det går att skapa jättesöta saker med just pasta. Nedan visar vi några exempel.

via Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

För att förverkliga underverken som vi visar i denna artikel behöver du först och främst färga pastan. De fyra format som är lämpliga att använda för de skapelser som vi kommer illustrera nedan är: penne, fusilli, farfalle och hjul. Välj en färg för var och en av dem och gå vidare till den roligaste delen, gärna med hjälp av barnen. Lägg varje sort av pasta i ett glas med vatten och karamellfärg av den färg som ni har valt för just den formen. Låt verka i ca 8 timmar, häll av och låt torka. Vid det här laget ska pastan vara färgad och redo för era skapelser.

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

För att skapa en sorts tavla med blommor som motiv, använd alla fyra formerna av pasta. Med fusilli kan du enkelt göra stjälken, med hjulen pistillerna och med penne och farfalle de färgade kronbladen. Naturligtvis är detta bara en indikation, eftersom det inte finns några gränser för kreativiteten och för den personliga smaken, även genom att kombinera formaten på olika sätt kommer varje skapelse att bli fantastisk och unik. Prova bilden först genom att placera pastan på pappret och sedan, när ni är säkra, limma fast pastan med vinyllim eller limpistol.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

För att göra en underbar sol, rita en sol, färglägg och klipp ut den. Fäst solen på ett andra papper och lägg till penne för att simulera solstrålarna.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Om du vill göra söta små fjärilar, fäst en penne-pasta i mitten av varje farfalle-pasta, limma fast dem på pappret och lägg till antenner med en tuschpenna.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

För ett färgglatt halsband att göra till exempel till mors dag, trä pastan på en bit snöre. En god idé är att varva penne- och hjul-pasta men du kan också låta fantasin flöda och använda vilken kombination du vill.

Advertisement
Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Detsamma gäller om du vill göra ett färgglatt armband. Vi har lagt till pärlor till vårt förslag och har varvat farfalle-pasta, fastsnörda i mitten med själva snöret, och pärlor, men genom att låta fantasin bestämma kan något annat skapas.

Creativo/Facebook

Creativo/Facebook

Och slutligen kan en annan typ av fjäril, denna gång avbildad ovanför en gräsmatta, skapas med hjälp av fjärilspastan. Limma fast ett flertal i olika färger på ett papper och skapa gräs med samma fjärilspasta som färgats grön och dela dem på mitten. Du kan lägga till detaljer som antenner och flygbanor med tuschpenna för en riktigt originell bild.

Du kan i detalj se de kreativa pyssel som vi har föreslagit genom att titta på videon nedan.

Advertisement
Advertisement