20 enkla och billiga knep för att kreativt städa hela huset

av Hilda Maria Morgan

05 Mars 2023

20 enkla och billiga knep för att kreativt städa hela huset
Advertisement

Oreda är en fiende som vi måste hantera varje dag: det enkla faktum att vi lever i våra hem, använder föremål, använder kläder, letar efter vad vi behöver vid olika tider på dygnet, är alla aktiviteter som bidrar till att sprida kaos, såvida vi inte ägnar lite tid varje dag åt att städa och ställa iordning, annars kan vi förbereda oss med några förebyggande åtgärder för att stoppa oredan innan den skapas.

För detta behöver vi knep och hjälpmedel som hjälper oss att hålla allt på sin plats, utan att skapa högar inuti möblerna eller runt om i rummen, högar som riskerar att rasa när som helst och som dessutom gör det svårare att hitta det vi behöver. Vi kan lyckas skapa ordning och reda med hjälp av flera briljanta idéer genom att använda tillbehör som krokar, gummiband, sugkoppar med mera på ett genialiskt sätt. Ta en titt nedan på några användbara idéer för att skapa ordning i ditt hem.

via Creativo/Facebook

Advertisement

Kvastar

Kvastar

Creativo/Facebook

Har du ingen kvasthållare att använda i förrådet? Oroa dig inte, du kan skapa en som är mjuk och färgglad, och som är mycket enkel att göra, genom att klippa ut de flytande tuberna som används i badhus och fästa dem på väggen med enkel dubbelhäftande tejp. De kan lätt hålla uppe kvastskaft och många andra liknande redskap.

Advertisement

Matförråd

Matförråd

Creativo/Facebook

Inuti köksskåpen finns det sannolikt stora tomma utrymmen, eftersom de aldrig är överfulla av hyllplan. Alltså staplar vi burkar och förpackningar som sedan blir svåra att hitta när vi behöver dem. Vi skulle kunna använda oss av en roterande bricka i flera nivåer, och för att göra en skräddarsydd sådan till vårt skafferi är det bara att leta upp tallrikar i rätt storlek och sedan en fidget spinner, silikon och en plåtburk. Du hittar all information om hur man gör en i videon längst ner i artikeln.

Underkläder

Underkläder

Creativo/Facebook

Har du någonsin tänkt på att även underkläder som trosor skulle kunna vikas och placeras i en behållare, redo att dela ut dem snabbt varje dag? Du behöver bara veta hur du viker dem på rätt sätt och sedan stoppa in dem i en pappersnäsdukslåda, eventuellt omdekorerade efter dess nya ändamål. Du hittar all information om hur man gör i videon längst ner i artikeln.

Handlingspåsar

Handlingspåsar

Creativo/Facebook

Vissa har pås-behållare som de hänger upp, men även i det fallet måste man alltid vika ihop dem ordentligt annars tar utrymmet slut direkt. För att inte tala om kaoset som genereras inne i lådorna. Väl inne i en burk med ett mjukt plastlock kan du få plats med många påsar, vilket frigör plats i varje låda. Du hittar all information om hur man gör denna burk i videon i slutet av artikeln.

Sladdar

Sladdar

Creativo/Facebook

Vi använder sladdar till en mängd tillbehör, men vi organiserar sällan alla ordentligt. Vi skulle dock kunna göra det med en enkel skokartong och de kartongrör som kommer från toalettpappersrullarna.

Ta reda på hur du gör dessa och upptäck flera andra användbara tips för att ordna upp ditt hem, till exempel med självhäftande krokar, i videon nedan.

Advertisement
Advertisement