Ta reda på hur du kan förbättra ditt liv med 12 tips och tricks som du bara inte får missa

av Hilda Maria Morgan

04 Mars 2023

Ta reda på hur du kan förbättra ditt liv med 12 tips och tricks som du bara inte får missa
Advertisement

Hur många gånger har vi inte letat efter snabba och geniala lösningar för att lösa dagliga problem, eller för att påskynda vanliga utföranden som tar mycket av vår tid? Det finns de som redan har hittat lösningarna åt oss genom att dela dem på webben för att förse oss med idéer som omedelbart är redo att provas för att förenkla vårt liv och minska på slöseriet med tid och ansträngning.

Från knepet att knyta en handduk runt midjan till hjälpmedlet för att snabbt ta bort stickor från fingrarna, till knepen i köket eller för att bevara dina smycken, nedan visar vi 12 råd som alla borde känna till för ett enklare liv.

Advertisement

1. DIY-högtalare

1. DIY-högtalare

Reddit

Om du behöver förstärka ljudet på din smartphone eller dator men du inte har en högtalare finns det många möjliga lösningar. Du kan till exempel placera din smartphone i en glasbehållare. Eller så kan du skära en plastmugg på mitten och placera den ovanpå datorns högtalare. Ljudet kommer naturligt att förstärkas av det.

Advertisement

2. Ren tandborste

För en bättre hygien för din tandborste, lämna den inte på handfatet; förvara den i ett skåp eller i en lufttät plastpåse. Eller använd plastlock.

3. Slitna skruvar

Om du behöver skruva ur en sliten skruv finns det en lösning och den är väldigt enkel: täck den med ett tjockt gummiband innan du använder skruvmejseln. Du kan till och med använda verktyget av fel storlek och ändå få fantastiska resultat.

4. Ta bort etiketter

4. Ta bort etiketter

Allgen/Reddit

För att helt ta bort etiketterna och deras limrester från flaskor, använd vaselin. Om du inte har det hemma kan du använda vilken annan kroppsolja som helst.

5. Nöd-deodorant

5. Nöd-deodorant

sivisamari/Reddit

Om du efter att ha gått ut inser att du har glömt deodoranten finns det en snabb och enkel lösning: torka dig med en pappersnäsduk och förebygg bildandet av dålig lukt genom att använda handdesinfektionsgel. Den tar bort de bakterier som är ansvariga för lukten av svett.

Advertisement

6. På offentliga toaletter

6. På offentliga toaletter

ImaAnimal/Reddit

När du går på en offentlig toalett, använd insidan av toalettpappret för en bättre hygien.

7. Måltidslotteri

7. Måltidslotteri

johnessex3/Reddit

Om du aldrig vet vad du ska laga för mat till lunch eller middag, skapa ett måltidslotteri: skriv ner dina favoriträtter på ett papper och kasta en tärning när det är dags att laga mat. Det blir slumpen som får bestämma åt dig.

Advertisement

8. Ätpinnar

Älskar du det etniska köket men vet inte hur man använder ätpinnar? Ta hjälp av ett gummiband och ett papper: knyt ihop pinnarna med gummibandet och fäst ett ihoprullat papper under gummisnodden. Att använda ätpinnar för att äta kommer att bli så mycket lättare!

9. Sticka i fingret

Om du har en sticka eller splitter i fingret och inte vet hur du ska få bort den, prova den här metoden: ta ett bananskal och applicera insidan av det på huden där du har stickan. Fäst skalet med tejp och låt det verka i någon timma. När du tar bort skalet kommer stickan vara jättelätt att få ut.

Advertisement

10. Säkerhetsskåp

10. Säkerhetsskåp

foozebox/Reddit

Om du vill förhindra att dina små barn öppnar ett skåp vars handtag är inom räckhåll för deras händer finns en mycket enkel metod. Ta en ätpinne och för in den mellan handtagen, fäst sedan de två ändarna med ett gummiband. Skåpet kommer att vara barnsäkert!

11. Det ovältbara glaset

11. Det ovältbara glaset

Mr Genius/YouTube

För att förhindra att dina glas välter när du häller upp drycker, ta en ballong och skär den nära den slutna änden. Klä in botten av glaset med ballongen och sedan kommer du att se att glaset kommer att stå kvar perfekt på bordet.

Advertisement

12. Tvättmedelsmätkopp

12. Tvättmedelsmätkopp

dcohenmd1/Reddit

För att undvika att behöva tvätta mätkoppen av flytande tvättmedel varje gång du använt den, lägg in den med tvätten i tvättmaskinen Du slipper slöseri och besparar dig extra ansträngning.

Vilka knep använder du i din vardag?

Advertisement