Vardagsliv och välbefinnande: 15 knep för att förenkla och undvika mycket krångel

av Hilda Maria Morgan

19 Oktober 2022

Vardagsliv och välbefinnande: 15 knep för att förenkla och undvika mycket krångel
Advertisement

Varje dag använder vi hundratals föremål och utför tusentals handlingar utan att tänka särskilt mycket på det, nästan automatiskt. Men om vi bara dröjer kvar lite längre kanske vi inser att det finns saker som skulle kunna göras bättre, föremål som vi skulle kunna använda lönsamt också på ett annat sätt. Hur många gånger har det inte hänt att du ständigt blivit irriterad, bara för att upptäcka att du lätt hade kunnat undvika irritationsmomentet bara med ett mycket trivialt perspektivbyte?

Från tusen sätt att undvika insektsbett till rätt smörgåsfyllning, här är 15 knep som gör din vardag trevligare!

Advertisement

1. Fjärrkontrollsnyckelringen

1. Fjärrkontrollsnyckelringen

Green_purp024/Reddit

Hur många gånger har man inte slösat bort timme efter timme på att leta efter fjärrkontrollen, för att sedan efter dagar av halvdana försök hitta den igen inklämd mellan soffkuddarna? Kanske är det värt att överväga en voluminös nyckelring: det kommer helt säkert att bli svårare att tappa bort den igen!

Advertisement
Readingagain/Reddit

Readingagain/Reddit

Har det hänt att du tänkt dig en stund av avkoppling, men så börjar du bråka med tvålen som gång på gång ramlar ner från badkarskanten? Leta fram en hårsnodd så löser du tvisten omedelbart: tvålen stannar på sin plats och du kan ge dig själv en välförtjänt vila!

3. Färgsleven

3. Färgsleven

Edithosaure/Reddit

Att måla om husets väggar medför alltid en del besvär, särskilt om du tillgriper DIY. Du vet de där fläckarna som oundvikligen vanställer bord eller golv när du för över färgen från en behållare till en annan? Glöm dem för alltid med hjälp av en soppslev! Genialiskt, tycker du inte?

4. Dammuppsamlartejpen

4. Dammuppsamlartejpen

NessTheDestroyer/Reddit

Du vet när du måste göra ett hål i väggen och det där irriterande dammet virvlar fram, det som lägger sig i näsan och gör dig till näsdukarnas bästa vän? Glöm det för alltid med detta hjälpmedel: ta en rulle tejp, sätt den på spetsen av din borr och använd skyddspapperet för att samla upp dammet. Genialiskt eller hur?

5. Sanitetsskåpet

5. Sanitetsskåpet

PantherophisNiger/Reddit

När du behöver en bomullstuss eller kräm är du alltid tvungen att rota igenom alla saker som slängs in lite hipp som happ i skåpet? Prova den här lösningen så kommer du alltid ha allt nära till hands: ta en organizer för väggar och dela på så sätt upp varje sanitetsprodukt du har hemma.

Advertisement

6. Vibrationsmoderator

6. Vibrationsmoderator

r4wbon3/Reddit

Har du övergivit poolen och har plaströr i garderoben som stör dig? Återanvänd dem för att stabilisera tvättmaskinen: du frigör utrymme i garderoben och äntligen blir ditt hem tyst igen!

7. Utflyktssäker smörgås

7. Utflyktssäker smörgås

PrityBird/Reddit

Du är på utflykt utanför stan, du har förberett mackor till alla och nu är familjen samlad på parkbänkarna för lunch. Du tar ut smörgåsarna ur kylväskan och... alla klagar för att brödet är mosigt och smörgåsarna faller isär. Hur undviker man att äta dem helt torra? Enkelt: lägg smaktillsättarna och de blöta ingredienserna inuti fyllningen istället för direkt på brödet. Matsäcken är säkrad!

Advertisement

8. Jämna ut bordsbenen

8. Jämna ut bordsbenen

adamswan9/Reddit

Okej, det är inte estetiskt tilltalande, men tillfredsställelsen av att äta utan det där irriterande gungandet tillsammans med varje tugga är ovärderligt!

9. Skruvar nära till hands

9. Skruvar nära till hands

iluvuranus33/Reddit

Behöver du en medhjälpare varje gång du ska sätta in en skruv i väggen? Och om du är ensam hemma, hur gör du då? Oroa dig inte: fäst skruvarna du behöver med lite tejp till ett armband på handleden, sedan kommer medhjälparna bli överflödiga.

Advertisement

10. Bruksanvisning

10. Bruksanvisning

45and290/Reddit

Trött på att alltid behöva leta efter grytans instruktionshäfte, med doseringar och tillagningssätt? Sätt dit en etikett!

11. Nödkabel

11. Nödkabel

ChiMeraRa/Reddit

Laddningssladden till din mobiltelefon är trasig och du har ingen möjlighet att köpa en ny innan din telefon laddar ur? Om du hittar ett gummiband kan du lösa det med ett provisoriskt arrangemang!

Advertisement

12. Koppel med bajspåsar

12. Koppel med bajspåsar

VectorLightning/Reddit

För att inte glömma någonting när du tar med din hundpromenad, följ den här mannens exempel: han binder fast bajspåsarna direkt på kopplet med ett gummiband. Du kommer från och med nu att vara säker på att du inte längre behöver ta till provisoriska medel!

13. Doseringsbehållare

13. Doseringsbehållare

Reddit

Nästa gång du öppnar en behållare med förseglingspapper, vänta innan du tar bort det: den kan vara praktiskt som doseringsbehållare.

Advertisement

14. Smartphonehållare

14. Smartphonehållare

Cooper_Dog11/Reddit

Du kan göra en praktisk hållare till din smartphone enkelt genom att använda tejphållare. Och det ger dig även utrymme att koppla in laddaren!

15. Sängbokställ

15. Sängbokställ

dirtyyeen/Reddit

Älskar du att läsa i sängen men blir du snabbt trött på att hålla upp boken? Hittar du aldrig rätt position? Testa att göra ett sängbokställ. Du kommer att ligga bekvämt och boken kommer att vara inom räckhåll för din blick! Dina armar kommer att tacka dig!

Det här var bara några idéer som kan förenkla livet; vilka knep använder du?

Advertisement