Men de dåligaste lukterna från toaletten! Tricket att deodorisera i ett enkelt drag

av Hilda Maria Morgan

04 December 2022

Men de dåligaste lukterna från toaletten! Tricket att deodorisera i ett enkelt drag
Advertisement

Det händer ibland att dålig lukt stagnerar i badrummet även efter den mest precisa och noggranna rengöringen. I dessa fall finns orsaken förvisso i toalettcisternen, ett område som vi ofta försummar även när vi utför den noggrannaste rengöringen, men där mögel som orsakar obehaglig lukt kan spridas. När detta händer är lösningen mycket enklare än man kan tro, eftersom det räcker med att ägna lite uppmärksamhet åt cisternen för att ditt badrum ska lukta som en blomsteräng igen.

Det finns många möjligheter att använda sig av för toalettcisternen och TikTokern @kyvolhometips erbjuder oss några intressanta idéer att hämta inspiration från.

via @kyvolhometips/TikTok

Advertisement
@kyvolhometips/TikTok

@kyvolhometips/TikTok

Det kommer att vara jätteenkelt att eliminera dålig lukt från ditt badrum för alltid om du öppnar cisternen på din toalett för att ägna två minuter åt att rengöra den. TikTokern @kyvolhometips visar i en av sina videos vilka som är de möjliga lösningarna:

  • bodylotion: kroppskrämer är utmärkta skönhetsläkemedel för att göra vår hud mjukare och mer väldoftande, men de kan också hjälpa oss med husstädningen. Välj din favorit och häll några droppar i lådan för att deodorisera den.
  • tvättmedel: ofta formulerade med behagliga och omslutande dofter, de lämnar en underbar doft på dina kläder som gör att du känner dig bortskämd bara genom att ha på dig dem. Dra nytta av deras kraft även i badrummet.
  • Insektsmedel: det kommer inte bara att parfymera luften, utan det hjälper också till att hålla irriterande gäster borta.

Naturligtvis är dessa medel som bör användas minst en gång om dagen för att de ska vara effektiva, utan att glömma att vara uppmärksam på konsistensen: mycket flytande produkter är attföredra för att inte skada rören med ansamlingar av rester.

Om du letar efter ett mer naturligt botemedel som är säkrare för din toaletttank kan du enkelt göra gör-det-själv deodoranttabletter, som inte bara tar bort dålig lukt, utan kommer att sanera din toalett grundligt. Ta fram bikarbonat, en citron, vatten och eterisk olja efter behag. Blanda en och en halv kopp bikarbonat med saften av en halv citron och 10 droppar eterisk olja, spraya sedan blandningen med vatten tills du får en sandig konsistens. Ställ in i frysen i 4 timmar i isbitsformar sedan är dina tabletter klara. Sätt in en regelbundet i toalettanken så kommer ditt badrum hållas fritt från dålig lukt för alltid.

Är du redo att kavla upp ärmarna?

Advertisement