10 enkla knep som löser vardagen för hela livet

av Hilda Maria Morgan

21 Mars 2023

10 enkla knep som löser vardagen för hela livet
Advertisement

Många vardagsföremål kan visa sig vara användbara på två sätt och hjälpa oss att spara tid och ansträngning varje dag, och att komma ihåg dem vid rätt tidpunkt ger alltid stor tillfredsställelse. I dagens hektiska liv är det faktiskt väldigt viktigt att kunna hitta lösningar som förenklar våra liv, så att vi minskar på slöseriet med tid, krångel och onödiga ansträngningar.

Från det korrekta sättet att använda en konservöppnare på till tidsbesparande knep när du ska hämta ut bagaget på rullbandet på flygplatsen, här följer 10 knep som löser vardagen och kommer att lämna dig med ett belåtet leende på läpparna.

Advertisement

1. Burköppnaren

Vi har alltid använt burköppnaren på fel sätt! Om du som vi alltid har öppnat burkar med hjälp av burköppnaren i vertikalt läge, är det bra att veta att du gjort fel. Den korrekta positionen är horisontell mot locket som ska tas bort. Allt kommer att bli mycket lättare.

Advertisement

2. Alltid friskt vatten

Fyll en vattenflaska till hälften med vatten och placera den i frysen i horisontellt läge på kvällen innan du går och lägger dig. När du tar ut den nästa morgon kommer vattnet långsamt att börja smälta och vara friskt och kallt hela dagen.

3. Återvinn ett gammalt läppstift

3. Återvinn ett gammalt läppstift

Jake_Jamie/Pinterest

Har ditt gamla läppstift tagit slut? Släng inte behållaren, den kan komma väl till pass. Ta bort alla läppstiftsrester helt, fyll den med vatten och lägg den i frysen. Det kommer att bli ett perfekt is-stift att använda på påsarna och de mörka ringarna under ögonen.

4. Prydlig laddare

Skapa en laddningshörna där du kan placera och hålla ordning på alla dina elektroniska enheter och deras laddare. Du kan använda en kontorslåda eller en gammal skokartong, men också en brödlåda eller en trälåda med fack. Det finns så många alternativ och vi är säkra på att om du tittar noga hemma hittar du den behållare som passar dig.

5. Matta som blir som ny med hjälp av strykjärnet

Om din matta är fläckig, misströsta inte, det går att ta bort fläcken effektivt med några enkla steg. Förbered en lösning av vatten och vit vinäger i förhållandet 1:3, doppa en vit handduk i varmt vatten och spraya lösningen på fläcken och täck den sedan med handduken. Ta sedan det uppvärmda strykjärnet, som du ställt in på högsta temperatur och för det över handduken tills fläcken helt är borta. Din matta blir som ny!

Advertisement

6. Kökshanddukar ständigt iordning

För att undvika att din kökshandduk alltid ligger på köksgolvet, applicera kardborreband: de fixerar kökshandduken runt dess stöd och förhindrar att den faller till golvet.

7. Långvarig parfym

Händer det dig också att din parfym försvinner efter bara några minuter efter att du sprayat på den? För att få den att hålla längre, sprid ut lite vaselin på handleden innan du applicerar parfymen. Du kommer att märka vilken skillnad!

Advertisement

8. Tvål i resväskan

När man är ute och reser är det oundvikligt att det, med ansamling av smutstvätt, blidas dålig lukt i resväskan. För att förhindra att även rena kläder måste tvättas igen på grund av lukten, lägg en parfymerad tvål i påsen med smutstvätten.

9. Tejp som alltid är redo att användas

9. Tejp som alltid är redo att användas

Rough3Years/Reddit

Tejp är ett mycket bekvämt hjälpmedel, men hur klurigt är det inte att hitta ändan när man ska använda den? För att aldrig tappa den, sätt en hårnål nära ändan efter användning: nästa gång är tejpen redo att tas direkt!

Advertisement

10. Resväska med rosetter

När du åker på en flygresa, knyt ett färgat band till din resväska. Du slipper slösa tid och besvär vid bagageutlämningen genom att du kommer att känna igen den direkt.

Kände du redan till dessa knep?

Advertisement