Snabb och enkel städning med raklödder: prova 10 alternativa användningsområden

av Hilda Maria Morgan

03 Mars 2023

Snabb och enkel städning med raklödder: prova 10 alternativa användningsområden
Advertisement

Inte bara till rakning: det finns ingen som ignorerar de många fördelarna med att använda raklödder till den dagliga rakningen, vilket hjälper att förbättra resultatet och samtidigt skyddar huden genom att återfukta den på djupet. Men vem av er kände också till dess otaliga alternativa användningsområden? Faktum är att denna mycket berömda produkt för mäns välbefinnande kan visa sig vara ett utmärkt hjälpmedel till flertalet hushållssysslor, med anmärkningsvärda rengörings-, avfettnings-, anti-dimma och ibland även sanerande egenskaper.

Men vilka är de alternativa sätten som vi kan utnyttja denna mycket användbara produkt på? Från badrummet till köket och till och med för rengöring av huden, vi upptäcker dem tillsammans med råden i den här artikeln.

via Creativo/Facebook

Advertisement

1. I badrummet

1. I badrummet

Creativo/Facebook

Fyll toalettborstens behållare med raklödder och låt det verka. Innan du sköljer ur, använd toalettborsten och raklöddret för att rengöra toalettstolen också: den kommer att bli helt ren och desinficerad.

I badrummet är denna produkt också mycket användbar för rengöring av sanitetsgods och för att effektivt ta bort kalkfläckar från metallytor på duschar och kranar.

Advertisement

2. I köket

2. I köket

Creativo/Facebook

Även i köket kan raklödder vara en utmärkt rengöringsprodukt: du kan faktiskt använda det för att ta bort fläckar och ränder från alla metallytor som ugnen, brännarna på gasspisen eller handtagen.

Raklöddret är också användbart för att rengöra och få stålbotten på grytor och kastruller att glänsa, vilka tenderar att svartna vid användning. Du kommer att se vilka resultat!

3. För huden

3. För huden

Creativo/Facebook

Du kanske inte kände till detta, men raklödder kan också vara ett utmärkt substitut för handtvål, eftersom det är mycket effektivt för att ta bort färgfläckar. Ge det ett försök nästa gång du målar med dina barn!

4. Glasögon

4. Glasögon

Creativo/Facebook

Slutligen, prova att rengöra dina glasögon med raklödder: inte bara kommer dina glasögon att se ut som om de vore nya igen, utan de kommer dessutom att få en mycket bekväm anti-dimma-effekt. För samma ändamål kan du även använda ditt raklödder på glas och speglar. Och efter duschen kommer du att kunna titta direkt i spegeln utan att behöva vänta!

Se videon för att upptäcka andra intressanta användningsområden, som användningen av raklödder på silver!

Advertisement