Förenklande av kvinnors vardag: 10 geniala knep du inte längre kommer vilja vara utan

av Hilda Maria Morgan

05 Mars 2023

Förenklande av kvinnors vardag: 10 geniala knep du inte längre kommer vilja vara utan
Advertisement

Kvinnors liv är som vi vet mycket mer frenetiska och fulla av åtaganden och plikter än mäns. Det är därför vi kvinnor ofta behöver springa hela dagen och försummar vårt välbefinnande eller vården om vårt utseende. Eller så händer det att vi förlorar värdefulla minuter på att leta efter rätt nyckel för att öppna ytterdörren eller fortfarande hoppas på att hitta örhänget som vi tappade när vi skyndade oss att göra oss i ordning.

Tänk om vi berättade att det finns enkla knep för att spara tid och göra våra liv enklare? Just det, ibland räcker det med lite slughet för att på ett ögonblick få oss att le igen. Idag avslöjar vi en handbok med tidsbesparande knep som hjälper dig att leva ett enklare och mer avslappnat liv.

Advertisement

1. Nagelräddande tepåsar

Om du har en bruten nagel behöver du inte ge upp manikyren: du kan enkelt göra den perfekt igen med en enkel tepåse. Klipp en remsa av påsen och applicera den på nageln, fixera den med nagellack och klipp den till längden på din nagel, fila den för den färdiga effekten. Applicera nagellack och ingen kommer att märka remsan!

Advertisement

2. Tvätta fett hår

Om du har hår som tenderar att bli fett kommer du säkert att bli väldigt frestad att tvätta det nästan dagligen. Vi vet alla hur skadligt det kan vara för håret att tvättas för ofta, därför avslöjar vi ett knep för att alltid ha perfekt håret även när det är fett, även om du inte tvättar det varje dag. När det är dags för schampo, prova att använda balsam först. Du kommer att ge djup näring och reda ut ditt hår utan att tynga ner det överdrivet.

3. Trånga skor

Har du köpt ett par nya skor och insett att de är för tajta? Du kan bredda dem med ett enkelt knep! Ta på dig skorna med ett par tjocka strumpor och kör hårtorken i några minuter med luftstrålen på maximal värme: skorna anpassar sig till din fot på ett ögonblick.

4. Mensfläckar

Mensen är ett fast möte för oss kvinnor, men tyvärr händer det ibland att den ger oss några olyckliga minnen. Innan du kastar dina favoritkläder eftersom de är irreparabelt fläckiga, kom ihåg att det alltid finns ett botemedel. För vita eller ljusa kläder kan du ta hjälp av väteperoxid: lägg ner plagget i en hink kallt vatten med ett glas väteperoxid innan du går vidare till att tvätta plagget som vanligt: det kommer att bli helt rent och sanerat igen.

För färgade plagg är det däremot möjligt att använda en lösning av bikarbonat och kallt vatten i lika delar och sänka ned plagget som har fläckar som ska tas bort däri; för torra, envisa fläckar, gnugga på fläcken före och efter blötläggning för bästa resultat. På slutet, lägg allt i tvättmaskinen och kör en kall tvätt.

5. Regenerera mascaran

Om din mascara har torkat är det inte dags att slänga den än. Du kan regenerera den med några droppar ögondroppar.

Advertisement

6. Res säkert

När du reser, för att undvika risken att få slut på pengar helt och hållet, ta med lite extranödpengar gömda i en gammal tub läppbalsam eller läppstift.

7. Nagelblekningsmedel

Långvarig användning av nagellack kan färga våra naglar; för att förhindra gulnande, doppa lite bomull i färsk citronsaft och använd den för att linda in naglarna. Täck dem med aluminiumfolie och låt verka i 15 minuter innan du fortsätter med manikyren.

Advertisement

8. Svettfläckar

Svettfläckar kan ha olika orsaker: de kan bildas på grund av en reaktion mellan svett, smuts och föreningarna som finns i deodoranten eller så kan de vara en enkel effekt av hudlipider som, blandat med smuts, avsätts på tygerna. Oavsett orsak är det dock lätt att ta bort svettfläckar med ett enkelt knep: blanda väteperoxid, en droppe diskmedel och bikarbonat och applicera det sedan på fläcken genom att skrubba lätt med en tandborste. Tvätta sedan som vanligt och fläcken kommer att bli ett minne blott.

9. Farväl till strykjärnet

Att stryka är ett långt och tråkigt jobb, som alltid tar mycket tid. För att bli av med denna jobbiga uppgift, var noggrann när du tvättar, använd torktumlaren när det är möjligt eller häng upp kläderna så att de är raka. Och för att ge en snyggare look till kragen och ärmsluten på dina skjortor, ta hjälp av en plattång.

Advertisement

10. Varje nyckel på sin plats

Om du är trött på att alltid behöva slösa timmar framför dörren på att leta efter rätt nyckel, ta dina färgglada nagellack och använd dem för att göra nycklarna olika: kom bara ihåg färgen som är kopplad till varje lås för att lyckas hitta dem redo omedelbart.

Vilka knep använder du för att kunna slappna av och förenkla ditt liv?

Advertisement