Städningen blir enklare med dessa 10 briljanta idéer

av Hilda Maria Morgan

28 Februari 2023

Städningen blir enklare med dessa 10 briljanta idéer
Advertisement

Det finns många hushållssysslor som vi ägnar oss åt dagligen, mer eller mindre tunga beroende på en myriad av olika faktorer: hur många vi är hemma, hur mycket tid vi spenderar där, väderförhållandena utomhus, närvaron av husdjur eller barns överdåd med mera. Det händer alltså ständigt att vi måste hantera en rad olägenheter som vi ofta anpassar oss till utan att tänka på att minimera dem eller ens eliminera dem.

Ändå kan en rad briljanta knep hjälpa oss, även när vi städar, att göra städningen mer effektiv, för att bli ännu mer nöjda med resultatet efter alla vår ansträngning. Vi listar några av dem nedan.

via Creativo/Facebook

Rent vatten i hinken

Rent vatten i hinken

Creativo/Facebook

Det finns numera superteknologiska hinkar på marknaden för att tvätta golvet, med två fack och kanske till och med system som hjälper oss när det gäller att vrida ur moppen. Men det betyder inte att vi måste skynda oss att slänga de som fortfarande är perfekt fungerande som vi redan har hemma, även om de är mindre utrustade. Vi kan faktiskt göra så att de efterliknar de dyrare modellerna med några husmorsknep.

Om du till exempel måste tvätta en liten del av golvet, behöver du inte behöver fylla hinken med mycket vatten, utan kan sätta in en mindre inuti, av rätt storlek för att hålla sig precis under vridkorgen. Således kommer du att fylla den större hinken med rent tvålvatten, medan den mindre kommer att samla upp det smutsiga vattnet när du vrider ur moppen!

Advertisement

Glänsande glas med bara en ingrediens

Glänsande glas med bara en ingrediens

Creativo/Facebook

Fönster, speglar i badrummet och runt om i huset, och till och med glaset till ugnen eller mikrovågsugnen: alla dessa blir ständigt smutsiga, och vi brukar tvätta dem med tvättmedel (även gör-det-själv) som har en alkoholhaltig komponent. Men har du någonsin provat det berömda hjälpmedlet raklödder? Du sprayar en mängd av det över hela glaset, torkar sedan med en trasa för att ta bort det, och kanske fortsätter tills du polerat allt med en andra torr trasa. Smutsen lossnar och kommer att komma tillbaka långsammare.

Inga fler hår

Inga fler hår

Creativo/Facebook

Alla som har hundar och katter vet att en dammsugare är avgörande för att hålla huset i toppskick. Men när du har bråttom, ta hjälp av gummiföremål: en kvast med gummiborst är fantastisk på mattor och heltäckningsmattor, precis som skrapor på soffor och fåtöljer. Och för dessa sistnämnda (inklusive bilbarnstolar) är också latexhandskar utmärkta för att ta bort huvuddelen av hår och päls!

Vantar, den här gången i ull (ja, de vi använder på vintern) är väldigt bekväma för att damma av föremål som är svåra att nå med dammfångaren, och kände du till vilket som är det bästa sättet att placera bestick i lådor? Ta reda på mer i vår video nedan.

Advertisement