Behöver golvlisterna rengöras? Undvik att trötta ut dig med 4 enkla knep

av Hilda Maria Morgan

27 Februari 2023

Behöver golvlisterna rengöras? Undvik att trötta ut dig med 4 enkla knep
Advertisement

Att städa golv är en fråga som vi behöver ta i tu med varje dag eller nästan, men när det kommer till väggar och golvlister kanske vi lägger lite mer tid på att få dem tillbaka till optimalt skick. Faktum är att de ofta är svårare punkter att nå, och du måste organisera dig väl, rensa ut och få den nödvändiga tiden bland de tusen andra sakerna som du måste genomföra varje dag.

När det gäller golvlisterna, då de är sitter så långt ner, tvingar de oss att sänka oss genom att böja oss och böja på ryggen för att kunna göra ett korrekt jobb. Men om vi är tillräckligt konstanta med att städa, kommer en typ av smuts som är för envis och svår att ta bort inte att ansamlas, och vid den tidpunkten skulle vi också kunna komma undan med städningen utan att vara obekväma, utan att böja sig: det räcker att använda sig av några enkla knep.

Advertisement
Behöver golvlisterna rengöras? Undvik att trötta ut dig med 4 enkla knep - 1

Självklart vet vi alla att för att nå de svåra punkterna på väggarna, oavsett om det handlar om de övre hörnen under taket, eller de nedre längs vilka golvlisten löper, kan du ta hjälp av en kvast eller något annat liknande redskap. Men det räcker inte att föra borsten på en kvast, eller bladet på en skrapa, över golvlisten: du måste också dra nytta av ett annat knep för att säkerställa att operationen verkligen är effektiv.

Gamla lakan, kökshanddukar, mikrofiberdukar, gamla handdukar som inte är för tjocka: alla dessa typer av tyger kan hjälpa. Du måste blöta dem med vatten och ättika i lika delar (bland bara allt i en sprayflaska) och linda dem runt kvasten (eller en plattmopp eller skrapa), håll dem stadigt på plats med ett snöre eller gummiband runt handtaget, och sedan är det bara att föra dem över listerna för att fånga all smuts.

Alternativt kan du också ta gamla lakan, reducera dem till bitar som kan svepa in en kvast med dem, häll ett glas vatten och ett glas ättika i en glasburk och ett par droppar diskmedel. Skaka ordentligt och fyll sedan burken med tygbitarna. Om du behöver öka vätskan, gör det alltid proportionerligt. Låt tygerna ligga i blöt även en hel natt, ta sedan upp och krama ur dem ordentligt, så att de bara är fuktiga och inte droppar av vatten. Du kan använda dem för att fånga upp all smuts precis som tidigare.

Istället för ättika, om du föredrar det, kan du också använda citronsaft!

Gamla strumpbyxor: om du bara ska damma och inte avfetta är de den bekvämaste lösningen. Även dessa bör lindas runt kvasten, en pinne eller något annat stöd som hjälper dig att skrubba dem mot golvlisterna utan att behöva böja dig.

Gamla strumpor: du kan använda dem som tygresterna som angetts tidigare, men också bara för att damma.

Advertisement