15 sätt att bättre förvara vardagsföremål

av Hilda Maria Morgan

27 Februari 2023

15 sätt att bättre förvara vardagsföremål
Advertisement

I våra hem finns det många föremål som vi använder mer eller mindre regelbundet utan att fråga oss själva om vi gör rätt. Kände du till att det finns knep för att få våra föremål att hålla längre? Alla produkter vi kan köpa i en butik har sina regler för god användning, som garanterar dess helhet och ökar dess hållbarhet.

Från knepet att konsumera handkräm eller bredbart chokladpålägg till sista droppen till korrekt underhåll för hårtorken, i den här artikeln visar vi dig sätten att förlänga livslängden på våra tillhörigheter.

via Creativo/Facebook

Advertisement

1. Hårtork

1. Hårtork

Creativo/Facebook

För att alltid garantera maximal prestanda från vår hårtork är hemligheten att se till att du regelbundet rengör filtret som sitter på baksidan. Med tiden och användningen tenderar faktiskt damm och hår att samlas på det bakre filtret, vilket gradvis minskar prestandan och riskerar att tvinga oss att byta ut hårtorken i förväg. Vi rengör filtret regelbundet med hjälp av en tandborste.

Advertisement

2. Handkrämen

2. Handkrämen

Creativo/Facebook

Är din tub med handkräm slut? Innan du slänger den i papperskorgen, klipp röret på mitten och gör sedan ytterligare ett snitt några centimeter nedanför. På så sätt kan du använda upp all kräm som finns kvar i tuben. Och sedan kan du enkelt stänga den genom att sätta tillbaka den övre halvan på den nedre. Strålande, eller hur?

3. Bredbar kräm

3. Bredbar kräm

Creativo/Facebook

Om ditt bredbara chokladpålägg är slut kan du fortfarande använda det som sitter kvar på burkens in sida för att förbereda en god varm choklad! Fyll burken med varm mjölk, stäng och skaka. Häll innehållet i en mugg och täck med vispad grädde: njut av ditt mellanmål!

Du kan också göra en läcker drink med honungsresterna kvar på botten av en tom honungsburk: lägg i en tepåse i burken, fyll på med vatten och låt dra. När teet är klart, ta bort tepåsen och rör om. Tillsätt citron eller mjölk efter behag och släck törsten!

4. Parfymerad kroppskräm

4. Parfymerad kroppskräm

Creativo/Facebook

Om du alltid vill ha din favoritparfym på varför inte förbereda en bodylotion? Skaffa dig en neutral salva, droppa i de sista dropparna av din favoritparfym och di bodylotion är klar.

Kolla in videon för fler fantastiska tricks!

Advertisement