En persons skräp blir en annan persons skatt: 10 föremål som räddats som var avsedda att slängas

Hilda Maria Morgan

26 Februari 2023

En persons skräp blir en annan persons skatt: 10 föremål som räddats som var avsedda att slängas
Advertisement

Inte allt som slängs eller läggs åt sidan är oanvändbart. De föremål som för vissa är gamla, tråkiga eller som ska bytas ut, kan för andra vara något mycket värdefullt och passande för smak och behov. Så varför kasta dem istället för att ge dem en andra chans och ett andra liv?

Detta är vad man har frågat sig och som givit upphov till en trend som har blivit populär och fortsätter att florera i New York. Tack vare detta fenomen "delar" de som behöver göra sig av med något de inte längre använder det, istället för att slänga det, lämnar det på trottoaren utanför huset så att vem som helst kan ta det och bli dess ägare. Det är en etisk gest av stor generositet och respekt för andra och för miljön som har stor framgång.

Mekanismen möjliggörs av ett par från Brooklyn som har skapat ett Instagram-konto som heter "Stooping NYC", där de lägger upp det som skickas till dem av de som ger bort föremålen, komplett med bilder och adressen var de kan hittas. Vi ger dig en liten demonstration med ett kort bildgalleri nedan.

Advertisement

En grå och elegant soffa, i perfekt skick, någon kan ha tröttnat på den men i ett annat hem skulle den helt klart kunna passa perfekt.

Fyra pallstolar i modern och minimal design är vad som behövs till exempelvis ett halvösbord som är högre än de vanliga. De kommer säkert snabbt att ha hittat sin plats.

Advertisement

Till och med tryck av målningar, kända och inte, kan tråka ut någon och ha ett enormt värde för någon annan.

För den som behöver byta ut julkrubbfigurerna eller har slutat att ställa upp julkrubban så finns det säkert någon som har tänkt börja.

Ett gammalt biljardbord skulle kunna vara perfekt både för en speciell och lite retro inredning och för en ny hobby.

Advertisement

Bordsdekorationer är bland de mest mångsidiga och återvinningsbara föremålen. De i glas kommer framför allt inte att ha några svårigheter att utnyttjas och placeras i vilken miljö som helst.

Att slänga en frisk växt, eventuellt på grund av en flytt skulle vara riktigt synd. Placerad där på trottoaren kommer den dock säkert att ha hittat någon som är villig att ta hand om den.

Advertisement

Ett vintagepiano är något som vissa skulle betala guld för. Att slänga det är naturligtvis uteslutet.

Och även skor, om de förvaras väl, kan ha rätt till en andra chans, särskilt om de har ett avsevärt värde och det finns människor som å andra sidan inte har råd med dem.

Advertisement

Slutligen kan en stol ha en tveksam design för vissa människor och en attraktiv stil för andra. De gustibus non disputandum est, säger man på latin, (smaken är som baken - delad) och det är just det som låter det här beskrivna fenomenet blomstra.

Vad tänker du?

Advertisement